Forskere på 5. trinn

Torsdag 15. februar gjorde 5B et eksperiment i naturfagtimen. Vi skulle varme opp sukker, salt, vann, eggehvite og stearin, og etterpå skulle vi se hva som skjedde når det ble kaldt igjen.

Sukker: Når det ble varmt smeltet det og ble brunt. Så ble det flytende og mange bobler. Når det ble kaldt, ble det bare flytende, sånn som det var når det ble varmet opp.

Salt: Når det ble varmet opp, skjedde det ingenting, og saltet ble helt vanlig. Da det ble kaldt igjen, skjedde det ingenting, da heller.

Vann: Når det ble varmet opp, kokte det og begynte å boble. Og det dampet også. Når det ble kaldt, ble vannet vanlig igjen.

Eggehvite: Når eggehviten ble varmet, ble den hvit og ble stekt. Når den ble kald igjen, ble den sånn som den var nå vi varmet den opp.

Stearin: Når vi varmet den, ble den varm og flytende og boblet. Når den blir kald, fordampet den og ble borte.

Nå lærte dere noe nytt, tenker vi.

Skrevet av Annie og Emilie.