Flere bilder |
Selvvalgt meny i 9A - gruppe 1
Denne økta var elevene svært spente på,og på forhånd hadde
alle våre tre interne grupper gjennomført et samarbeid om valg av retter på
menyen. Det hele ble annonsert på ukeplanen ei uke i forvegen, og elevene
leverte så inn forslag til menyer. Valgene de foretok skulle være basert på
hva som til nå har stått på "tapeten", og at det ble en velsmakende, lekker
men samtidig sunn meny.
Dagen kom og det var tid for å sjekke beholdninga. Noe stod
klart på kjøl og i skap, men det meste av ferske og nye ingredienser bar det
til Coop Prix for å få handlet inn. Her fikk de ikke alle ønskene oppfylt,
og noe småtteri ble handlet hos naboen. Elevene var raskt tilbake, for her
var det ingen tid å miste.
Elevene er nå mer bevisste hva de skal foreta seg og er
også blitt mer selvstendige på kjøkkenet etter hvert. Oppi det hele ble et
par av gruppene heftet av dårlig teknisk utstyr som en trodde fungerte, noe
som førte til lekkasjer, noen ergrelser og tap av tid. Det dårlige utstyret
ble kassert der og da, og vi fant midlertidige løsninger.
Av retter kan bl.a nevnes: Taco med alle ingredienser,
eksotisk fruktslat, selvkomponert pizza med kompromiss i valg av krydder og
tilbehør, smoothies, ferske rundstykker, for ikke å snakke om smakfulle
skoleboller med vaniljekrem og kokosmasse som topping. Kaker ble det ikke
tid til, men de kommer vi tilbake til i en annen omgang.
Deltakerne var Mariell, Sunniva, Kristin, Maja og Nadia.
Adrian, Kristian, Jørgen, Mikael, Magne, Sivert og Thomas med lærerne
Dagfinn og Guttorm.
|