Klassebilde 10A 2013-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 9A 2012-2013

Klassebilde 9B 2012-2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 8A 2011-2012

Klassebilde 8B 2011-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 7A 2010-2011

Klassebilde 7B 2010-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 6A 2009-2010

Klassebilde 6B 2009-2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 5a 2008-2009

Klassebilde 5b 2008-2009

Klassebilde 5c 2008-2009

 

Saker fra 10. trinn skoleåret 2013/14

Vitnemålsutdeling

Så er avgangskullet 2014 blitt historie. På tradisjonelt vis ble ti år på grunnskolen avsluttet med kaffe, brus og kaker, underholdning og høytidelig overrekkelse av vitnemål. At ordføreren tar seg tid til å være tilstede setter en ekstra spiss på arrangementet. Sentralskolen takker for fine år og ønsker alle lykke til videre med utdanning og jobb! (22.06.14)

Tekstilutstilling - 10. trinn

Elever fra 10A og 10B har laget en fin tekstilutstilling på skolens mediatek. De har stilt ut egenproduserte og - designede kreasjoner: heklete sekkeluer, puter, kosedyr, ponchoer med mer. Til sammen ble det stilt ut over 20 forskjellige kreasjoner.Dette fastsatte naturlig nok en fin avslutning på skoleåret. (20.06.14)

Engelsk dag på Gottesjord skole

Da lærerne på Gottesjord skullle gjennomføre engelsk dag for skolens 81 elever den 6. juni, ønsket de hjelp til å drive en "engelsk" kantine. Og da stilte et knippe av våre 10. klassinger opp. Lærerne ved Gottesjord skole vil gjerne takke disse flotte og flinke 10. klassingene som kom og hjalp oss å gjennomføre kantine ved engelsk dag!

Lagde babyposters

I 10B har i engelsklekse hatt i oppgave å lage en poster der de med bilder og tekst skulle skrive om babyens hverdag. Med på posteren kunne de ta med spesielle fakta og ellers nevne noen av de farer som babyer utsettes for. Ta en titt på noen av de produktene som elevene lagde. (21.03.14)

Juleballet 2013

En av Sentralskolens beste og flotteste tradisjoner, er juleballet for elevene på ungdomstrinnet. Arrangør av ballet er avgangselevene. De sørger for underholdning, servering og dans. Og selvsagt utdeling av priser - alt fra dronning og konge, til mer uhøytidelige priser. Tilbakemeldingene fra årets ball har vært veldig positive. Se bilder. (17.12.13)

10. trinn besøkte «Kokkeskolen»

Mandag 18.november var tidende trinn og besøkte "kokkeskolen". Der fikk de en innføring i hva de kunne utdanne seg til ved å gå restaurant og matfag. Elevene var også med på å lage mat, det gikk i lakseburgere, flambert banan, vannbakkels med mer. Noen elever var også med på å dekke et bord, mens andre deltok i oppvasken. (08.12.13)

A different English lesson – 10A

There are many ways in which to learn English – and today the students in 10A discovered a new method! We all know that sticking to the same books can at times leave everyone feeling bored stiff… and still, we all need to expand our skills so why not have fun at the same time as we continue to learn. (27.11.13)

Annerledes skoledag for 10. trinn

19. november var hele 10. trinn i Tromsø. Der besøkte vi vitensenteret, universitetet i Tromsø og var på Hålogaland teater. På vitensenteret startet vi med å se en film om celler i planetariet, deretter fikk elevene være i utstillingen. Her var det mye spennende å se og prøve. Deretter gkk turen videre til universitetet og deretter teateret. (25.11.13)

 


Saker fra 9. trinn skoleåret 2012/13

9. trinn på tur

Karakterene skal snart settes, og for elevene på 9. trinn ble det en sjanse til for å vise kompetanse i faget kroppsøving. Hovedområdet var friluftsliv, og delmålet «planlegge og gjennomføre turer til ulike årstider». (16.06.13)

Besøkte Finnfjord AS

Elevene i 9B fikk et eksklusivt besøk på Finnfjord AS mandag 11. mars. Dagen ble delt i to, med en undervisningsdel først, og deretter ei omvisning på anlegget. Og selvsagt et besøk inne i produksjonshallen. En lærerik dag for elevene. (12.03.13)

Gym i Kollen

I strålende vintervær lå det an til en aktiv og flott gymtime ute for 9A. Noen hadde med egne akebrett og akematter, mens andre benyttet skolens akematter i timene vi var ute. Det ble arrangert hoppkonkurranse, selv om det viste seg å være vanskelig å treffe hoppet. (09.02.13)

Matpakkeuker på 9. trinn

Det er nok en kjent sak at skoleelever ikke er spesielt flinke til å ha med seg sunn og god mat i matpakka. På 9. trinn bestemte lærerne seg for å gjøre noe med dette. Det ble arrangert to matpakkeuker, der vinnerne fikk en velsmakende premie. (09.02.13)

Tur til Stabbursvatnet

Onsdag dro gjengen fra 9.trinn avgårde i sol mot Stabbursvatnet. Det var mange tunge sekker, for det er mye som skal med når en skal overnatte i telt. Fokuset var på samarbeid og samvær. En nydelig ble det, selv om været var litt uggent. (11.09.12)
Saker fra 8. trinn skoleåret 2011/12

8A på tur til Litjevatn

Tirsdag den 5.juni var 8A på tur til Litjevatnet for å undersøke økosystemet - forske på dyr. Elevene ble delt i grupper som skulle utforske innsjø og skog. Selv om læring sto i sentrum, ble det også tid til å være sosial. Og sol i nord betyr selvsagt bading. (09.06.12)

Vellykket Teddynautprosjekt

Teddynaut er en konkurranse som går ut på å gjennomføre et vitenskapelig prosjekt i konkurranse med deltagere fra hele Norge. I korte trekk sendte vi opp en værballong som nådde litt over 9000 meter. Les mer og se filmen elevene har laget. (03.05.12)

Teddynaut

I de siste ukene har 8. trinn jobbet med et prosjekt i naturfag som kalles Teddynaut. Prosjektet går ut på at vi skal sende en bamse opp i verdensrommet med en værballong. Les mer om det tøffe prosjektet som elevene gjennomfører. (12.04.12)

Felles lunsj for 8.trinn

Som en liten feiring for bursdager som har vært, og for å være sammen, hadde 8.trinn en felles lunsj. Alle bidro med noe godt å spise og drikke. Det ble mye prat rundt bordene og på slutten ble det tid til spill. Se bilder av elevene som koser seg i lunsjen. (02.02.12)

Gruppearbeid i nynorsk

Den 27. januar gjorde 8.trinn ein aktivitet i norsktimen: dei hadde bøyingsskjema med borrelås, og festa på kort med nynorske substantiv og verb i ulike bøyingsformer. Desse orda hadde òg borrelås på seg, som gjorde at dei festa seg på bøyingsskjemaet. (01.02.12)

Próspero año nuevo

Spanskgruppene på 8.trinn startet første spansktime etter ferien med å feire spansk nyttårsaften. I Spania spiser de12 druer (en for hver måned i året) for hell i avlingen i året som kommer. Druene spises for hvert klokkeslag når det nye året ringes inn. (10.01.12)

Lærte om Islam

Elevene på 8 trinn har i RLE jobbet med temaet islam. Vi har lært islams historie, muslimenes hverdag og tradisjoner. Elevene i 8B fikk prøve hvordan det var å kle seg etter islams tradisjon og skikk. Sjekk om du kjenner elevene igjen. (30.11.11)

Dramatiserte eventyr

På 8. trinn har de jobbet med eventyr. I den forbindelse har elevene vært delt i grupper for å kunne dramatisere ulike eventyr. Etter  først å ha fremført for hverandre, fikk de en skikkelig ilddåp da eventyrene skulle framføres for elevene på 5. trinn. (26.11.11)

Osmoseforsøk i 8A

Hva skjer når vi legger et egg i eddik? Hva skjer når vi legger et egg i sirup og vann? Hensikten med forsøket som 8A har gjennomført, var å få et nærmere innblikk i hva osmose er for noe. Ikke det enkleste å lære, men alt læres bedre når man kan prøve det i praksis. (26.11.11)

Første tentamen for 8. trinn

Tentamen er noe av det skumleste på ungdomstrinnet, og nå er 8. trinn kommet igang med sin aller første - engelsktentamen. Det skjedde mandag 21. november. Og etter rapportene som vi fikk i etterkant, var de fleste elevene fornøyde med innsatsen. (21.11.11)

Jordens indre krefter

8A har i samfunnsfag jobbet med jordens indre krefter. I den forbindelse har de laget modeller av vulkaner, hvordan jordplatene beveger seg og av en midthavsrygg, som er en vulkans åpning under havet. Ta en titt på hvordan de ferdige modellene ble. (07.11.11)

Ull. Design en tråd

Designer Marian de Graaff besøkte 8.trinn 20. og 21.september. Elevene fikk være med på en prosess der de skulle designe og lage sin egen ulltråd. De startet med en skisse, og så brukte de ullfiber i ulike farger og tovet en ulltråd. Se bilder av kunstnerne. (27.09.11)
Saker fra 7. trinn skoleåret 2010/11

Avslutning for 7.trinn

Elevene hadde forberedt variert underholdning som de framførte for et fullsatt kulturhus. Musikklærerne hadde øvd inn flere sanger med elevene, hvor de spilte på forskjellige instrumenter, sang og danset. I tillegg ble det mimret over tre år på mellomtrinnet. (10.06.11)

Danmarksvenner på besøk

Elevene i 7B har endelig fått sine danske venner på besøk. Ikke bare et kort og lite besøk, men et besøk som skal vare en hel uke. Noe ferieuke blir det ikke, for det er lagt opp til et tett program hele uka. Bilder fra 12.-15.mai. Bilder fra 16.-18. mai. (14.05.11)

Mammaperm for Åse-Jorid

Fredag 6. mai hadde Åse Jorid sin siste arbeidsdag før hun går ut i fødselspermisjon. Da var det på sin plass å overraske henne litt. Malin og Ida i 7A hadde bakt hver sin sjokoladekake som både elever og voksne fikk kose seg med. (06.05.11)

Engelsk uke på 7. trinn

Elevene på 7.trinn har gjennomført engelsk uke i uke 14 og 15. De har hatt ekstra timer med engelsk, og jobbet i eget hefte. Det var lærerikt å jobbe med ordsamlingene og temaene (skole, mat og måltider), sa flere av elevene. Se bilder av de "engelske" elevene. (15.04.11)

7A på leirskole

I uke 14 var 7A på leirskole på Haraldvollen sammen med 6.trinn ved Buksnes skole i Lofoten. Elevene fikk prøvd seg på skiteknikker på Rustahøgda, skyte med luftgevær og med pil og bue, skiorientering, ri på hester, kjøre taubane og klatre høyt opp i et tre. (11.04.11)

Kakekos før vinterferien!

Lærerne på 7.trinn ønsket å overraske de flinke elevene sine, og fredag før vinterferien kom de med sjokoladekaker som elevene fikk kose seg med i siste time. Elevene spilte spill, og spiste kaker og alle så ut som de koste seg. Sjekk bare. (04.03.11)

Mønster og stofftrykk

Etter jul har 7A jobbet med mønster og stofftrykk. De har tatt utgangspunkt i kvadratet, og funnet ulike mønstervarianter ved å halvere kvadratet på ulike måter. Favorittkvadratet ble overført til kontaktpapir, før elevene utførte selve stofftrykket. (17.02.11)

Kroppsøving i Kollen

Onsdag 2. februar brukte hele 7.trinn de to siste timene til å gå til Kollen og ake. Det var hard snø i bakken, og farta ble stor! Jo fortere, jo bedre, var visst mottoet til noen av elevene! Spørsmålet om å gjøre dette flere ganger, dukket selvfølgelig opp. (03.02.11)

Svømmemerket

Elever som er 7. klassinger skal blant annet mestre ulike svømmeteknikker, kunne stupe, flyte i vannet og kunne livberging. For å teste dette, har elevene i 7A de siste ukene tatt svømmemerket. Se elevene klare seg gjennom de krevene testene. (01.02.11)

Hilsen til Danmark

I 7B er de så heldige at de har en brevvennklasse i Danmark. Ryktene forteller at de danske elevene skal komme på besøk til Sørreisa i mai. Dette er imidlertid en liten hilsen for å ønske dem en god jul og et godt nytt år. (21.12.10)

7.trinn på skolekjøkkenet

Fredag 17. desember var 7.trinn tre timer på skolekjøkkenet for å bake. Elevene var flinke, og tryllet fram lekre boller og knekk-kaker. Det ble tent stearinlys og prøvesmakt, og alle var enige om at dette smakte godt. Sånne dager skulle vært oftere. (17.12.10)

Hjerte- og lungeredning

7.trinn har lært seg hva man skal gjøre dersom man finner en livløs person. De har lært å ta bevissthetskontroll, få frie luftveier, sjekke pust og utføre hjerte-lungeredning. Dette er vanskelig og tungt, men elevene var veldig flinke. (15.11.10)

FN-sprinten

Hele mellomtrinnet sprang FN-stafetten mandag i uke 43. Det var både godt vær og føre i nordnorsk målestokk.  Skareføre og minusgrader la ingen demper på innsatsen! Se bilder av ivrige sprintere rundt hjørnene på skolen. (26.10.10)

Oppdagere på 1400-tallet

Torsdag i uke 42 jobbet hele 7.trinn med gruppearbeid om de store oppdagerne på 1400-tallet. Gruppene på fire elever samarbeidet om både veggavis og et foredrag. Det er tydelig at Vasco da Gama, Magellan og Columbus engasjerer elevene. (26.10.10)
Saker fra 6. trinn skoleåret 2009/10

Sommerhilsen til Danmark

Endelig er sommerferien her, og alle gleder seg til en lang og velfortjent ferie. Men før ferien for alvor begynner, er det viktig å sende sommerhilsen til de man kjenner. 6B ønsker å sende sin hilsen til vennene som de har i Danmark. (18.06.10)

Overnattingstur til o-hytta!

6.trinn dro til o-hytta på overnattingstur fredag 11. til lørdag 12. juni. Godværet kom som bestilt, og spreke elever hadde ingen problemer med å bære opp tunge sekker siste del av veien. Les mer og se mange bilder fra turen. (15.06.10)

Løvetann til nytte

De fleste av oss mener at løvetann er et ubehagelig ugress. Dette på tross av at planten er spiselig - både bladene og roten er spiselige. Uansett, de fleste av oss nøyer oss med å irritere oss over den. Stine og Marte derimot har lagd flotte kranser. (28.05.10)

Sløyd er artig!

Det synes i alle fall elevene i 6A! De siste ukene har de fått være noen timer på sløyden. Der har de pusset og pusset, brent og oljet. Resultatene ble fine blyantholdere i ulike fasonger. Se bilder av elevene og de fine produktene deres. (19.05.10)

Endelig sløyd i 6B

Det tok lang tid, men endelig var det 6B sin tur til å få utfolde seg på sløydsalen. I ukene fram mot ferien skal de sage, file og pusse. Og hva resultatene blir av dette arbeidet, det får vi ikke svar på før de er ferdige. Men vi tror det blir mye bra. (14.05.10)

Gutteklubb på 6. trinn

6B hadde gutteklubb torsdag 15. april og fikk velge fritt hva de brukte timen til. Mens noen tegnet i ro og mak, hadde andre behov for å kle seg ut som damer og menn. Det ble noen hissige damer, men også noe fiffige damer fra Sørreisas beste vestkant. (15.04.10)

6.trinn laget trådtelefoner

I naturfag er temaet ”Lyd”, og da passet det bra å gjøre forsøk. Vi laget telefoner av begre og matallbokser og festet tråd mellom to bokser. Så prøvde elevene om de kunne høre hverandre når den ene snakket inn i boksen sin mens den andre lyttet. (15.04.10)

Påskelunsj på 6. trinn

Som en fin avslutning før påskeferien hadde elevene på 6.trinn tatt med seg mye godt pålegg og bakt rundstykker på mat og helse. Så dekket de langbord og spiste til det ikke var mer mat igjen! Og da kan man mette og gode ta ferie. (26.03.10)

Ei heil skål med påskeegg!

6A tova påskeegg tirsdag den 23.mars.Ivrige elever jobba tålmodig med å få eggene sine så fine som mulig. Kanskje det er noen heldige foreldre der hjemme som kan vente seg en liten påskegave? (23.03.10)

Påsketradisjoner

For å markere at påsken er like om hjørnet, har klassene på mellomtrinnet hatt besøk av Elin Myhre fra Midt-Troms Museum. Dermed har alle klassene fått gjøre det som 5A gjorde forrige uke. Her finner du bilder fra 6B fikk besøk av Myhre. (23.03.10)

Aketur i snøvær!

Torsdag 11. mars tok elever og voksne på 6.trinn med seg akebrett av ulike slag og gikk til Kollen. Det snødde hele tida, men det brydde vi oss ikke om! På bildene kan du se mange elever med stor fart i bakken og over hoppkanten. (12.03.10)

Overrasket renholderne

Elevene i 6B ønsket å markere den gode jobben som renholderne på skolen gjør. Derfor vartet de opp med både kake og diplom. Samtidig lovet elevene å gjøre en ekstra god innsats for å holde sitt eget klasserom rent ryddig. (18.02.10)

Planetarium "på besøk"

Tirsdag 9. februar fikk mellomtrinnet besøk av Hedinn Gunhildrud fra Nordnorsk Vitensenter. Med sen hadde han et mobilt oppblåsbart planetarium. Her inne projiserte han ved hjelp av en stjerneprosjektor vår nordnorske stjernehimmel. (11.02.10)

Solsystemet vårt

6.trinn jobber for tida med solsystemet, og mandag malte ivrige elever i 6A de åtte planetene på vinduene i klasserommet. Vi snakket om at størrelse og avstand ikke stemte ikke ville bli riktig, men rekkefølgen på planetene stemmer. (27.01.10)

Jente- og guttegrupper

I over et år har man på 6. trinn kjørt jente- og guttegrupper en gang hver måned. Der har elevene hatt opp aktuelle tema, samt at de har gjort ulike aktiviteter. Denne gangen har heimesida fått rapport fra guttegruppa den 21. januar. (22.01.10)

Mat og helse på 6. trinn

Mat og helse er alltid et populært fag på skolen. Og det er ikke noe unntak på årets 6. trinn. Bildene vi bringer er tatt når elevene lagde vafler og pannekaker. Selv om det kan se ut som om det er feil med fargene på bildene, så er det ikke det. (18.01.10)

Julehilsen til Danmark

6B har fått seg "pennevenner" i Danmark. De skriver brev med elever i 5B på Vestre skole i Svendborg. På den måten blir de kjent med elever i andre land. Artig. 6Bs julehilsen til sine danske venner finner du her på heimesida. (17.12.09)

Bilkappløp

27. november hadde 6B bilkappløp med biler som elevene hadde "laget" selv og de måtte bruke blåsekraft for å få bilene til å gå. Det ble en spennende konkurranse der finalen endte med at Nikolai gikk av med seieren. (30.11.09)

Juleavslutning i 6B

Selv om det er ennå en god stund til jul, har allerede den første klassen hatt sin juleavslutning. Elevene hadde forberedt underholdning, mens elevene sørget for noe å spise og drikke. Sånn blir det kos og trivsel av. Se bare. (30.11.09)

Vikingskip

Vi nærmer oss slutten av vårt prosjekt om vikingene og vi synes det har vært både lærerikt og morsomt. Her er de flotte vikingskipene vi lagde i den forbindelse. Litt vanskelig underveis, men vi fikk det til se bare her. (21.11.09)

Ballongforsøk

Siste skoledag i uke 46 gjorde også 6B ballongforsøket i forbindelse med tema "Luft i bevegelse" i naturfag. Vi prøvde å skyte ballongene både opp og ned trappa og i vannrett stilling. At elevene syntes at dette var morsomt, er bildene et bevis . (21.11.09)

Artige ballongraketter

Luft i bevegelse er et tema i naturfag på 6.trinn. Torsdag gjorde elevene i 6A forsøk med ballonger. Ballongene ble blåst opp, festet med teip til et sugerør som var tredd inn på en tråd, og så skjøt vi ballongene av gårde. Dette var kjempeartig! (19.11.09)

6A jobber med tegneserier

Den siste tida har vi på 6.trinn jobbet med tegneserier. Vi har lært om bruk av lydhermende ord og symbolbruk, og bruk av bilder. Elevene har også øvet på å lage egne tegneserier. Bare ta en titt på hvor flinke de er å tegne. (19.11.09)

Vikingtid

Elevene på 6.trinn har de siste ukene jobbet med vikingtida. Elevene i 6A er delt i grupper og hver elev er tildelt en rolle som høvding, høvdingkone, sønn eller datter. De har laget en utgave av seg selv, og denne uka har de bygd vikingskip. (11.11.09)

Verdens eggdag

I faget mat og helse markerte 6. klasse verdens eggdag. På menyen sto osteomelett og grove rundstykker. Elevene er blitt flinke kokker, de storkoser seg på kjøkkenet og serverer deilig mat til hele klassen. Koselig å avslutte skoleuka på denne måten. (23.10.09)

 

Kakeoverraskelse

Fredag 23. oktober overrasket Nikolai klassen sin med sjokoladekake. Rett og slett fordi han er så glad i klassekameratene sine.  Gjett om klassen ble glad! Og dersom du vil se hvor mye klassen koste seg med kake, se bildene. (23.10.09)

Barnas rettigheter 

I forbindelse med FN-dagen 24.10 har mellomtrinnet hengt opp reglene fra Barnekonvensjonen. Torsdag fikk elevene i 6A i oppdrag å gå rundt og lese disse reglene. Etterpå fordelte vi reglene, og elevene skrev ned en regel. (22.10.09)

6. trinn på blåbærtur

Som et ledd i mat og helse på 6. trinn, gikk begge 6.klassene på blåbærtur første skoleuke. Det var varmt og deilig vær og blåbær fant vi i bøtter og spann. Elevene var kjempeflinke å plukke, så det gikk ikke lang tid før vi tuslet tilbake til skolen. (25.08.09)

Saker fra 5. trinn skoleåret 2008/09

Urtidskalender

5B har laget en urtidskalender for å se hvordan jorda har utviklet seg. I denne kalenderen har de tenkt oss at tiden som har gått siden jorda ble til, er presset sammen til 30 dager. Det vil si at en dag i kalenderen tilsvarer 150 millioner år av jordas utvikling. (16.06.09)

Lagde fruktfat på skolen

I 5C har de endret litt på ordtaket "5 om dagen". Der heter det nå "5. om dagen". Muligens ikke helt sant, men sannheten er at elevene lagde flotte fruktfat som de etterpå spiste med liv og lyst. Se bare på bildene av elevene. (15.06.09)

Fellesbursdag for 5.-klassene

Det er blitt tradisjon på Sentralskolen at man "samler" sammen flere bursdager og avholder en såkalt fellesbursdag for hele trinnet. Denne gangen var det elevene på femte trinn som hadde fellesbursdag torsdag 4. juni. (07.06.09)

Framtidige gründere i 5. klasse

Den siste tida har mange av elevene på 5. trinn laget butikker ute i skolegården. Utvalget har vært det de har funnet ute, som fine steiner, blader, papir og andre småting. Engasjementet har vært stort, og handelen har gått livlig! Det lover godt for framtida! (29.05.09)

Verdens største spåkopp?

Det har til tider vært populært å lage spåkopper i 5a. Så i kunst og håndverkstimen denne uken laget fem gutter en stor spåkopp som det måtte minst to personer til for å kunne spå noen. Det måtte til en del planlegging og styring underveis, og det ble et flott resultat. (27.05.09)

Ny fane til 17. mai

Da det ikke fantes noen 17.mai-fane til 5C, tok Aslaug ansvar og laget en sammen med elevene i. Ivrige elever klippet og limte i kunst og håndverkstimene på tirsdag, og i løpet av 2 skoletimer var fanen ferdig. Se bilder av arbeidet og det endelige resultatet. (13.05.09)

5. trinn i Kollen

For å gi arbeidsro til 10.klassingene som hadde eksamen fredag, gikk 5.trinn på tur midt på dagen. Vi tok med matpakken og gikk til bakkene ovenfor Kollen. Snøen var smelta og hestehoven blomstret i bakkene. Se bilder av femteklassingene kose seg i vårværet. (08.05.09)

Kveldskos med spill

Torsdag 16. april hadde klassekontakten i 5B invitert til kveldskos på klasserommet. I tillegg hadde elevene med seg ulike spill som de spilte sammen med foreldrene sine. Kveldsmaten var også smurt og tatt med slik at det bare var å stupe til sengs etterpå. (21.04.09)

Fellesbursdag i Kollen

5.trinn brukte de 3 siste timene før påskeferie til å feire bursdag i Kollen. Været var fint, og elevene koste seg med pølser, boller, muffins og kjeks. Mange hadde med seg rattkjelke eller akebrett, og de fikk stor fart i bakken. (14.04.09)

Flerkulturell utstilling 

I uke 13 var elevene på 5.trinn enda en tur på Kramvigbrygga. Denne gangen for å høre Elin Myhre fortelle om den flerkulturelle utstillinga de har der. Elevene gjorde så oppgaver knyttet til klærne og tingene som var utstilt. Totalt sett ble dette en lærerik seanse. (30.03.09)

Magnetisme i 5B

I naturfag har vi den siste tiden jobbet med hva en magnet er og magneters egenskaper. Vi i 5B har forsøkt å lage magneter i klasserommet, enkle forsøk hvor vi brukte hjelpemidler som binders, kjøleskapmagneter, tape, tråd, nål. Se bilder fra forsøkene. (17.03.09)

Sagn og eventyr på 5. trinn

Denne uka har alle 5.klassene vært på Kramvigbrygga og hørt Elin Myhre fortelle om nordnorske sagn og eventyr. Elevene fikk bl.a. høre om huldra, draugen, stalloen. Vi fikk blant annet høre sagnet om sølvet i Istindane og hvordan Svartisen fikk navnet sitt. (13.03.09)

Arealregning i 5C

I 5C har elevene jobbet med areal og omkrets den siste uka. Temaet ble avsluttet med et aldri så lite prosjekt. Hvor mange av klassens elever er det mulig å få plass til på en kvadratmeter? Finn ut om det ble plass til alle elevene innenfor det oppemerka feltet på gulvet? (27.02.09)

Fellesbursdag på 5. trinn

Torsdag 29. januar hadde 5. trinn fellesbursdag. Bursdagsbarna hadde med seg frukt, kake og popcorn, og alle tre klassene satt på et felles langbord. Elevene koste seg og pratet rundt bordet, og etterpå var det tid for aking og lek ute. (31.01.09)

5. trinn i fotballdrakter

På 5. trinn har ukas engelskundervisning vært knyttet opp mot fotball. Og hva passet vel bedre enn at både elever og lærere dresset seg opp i alle mulige slags fotballdrakter ved ukas ende? Se bilde av den fargerike gjengen av store og små femteklassinger. (30.01.09)

Luciafeiring

Fredag 12.desember var hele 5.trinn kledt i hvitt med lys i hånden. Det var klart for den tradisjonelle Luciagangen. Først gikk de på kommunehuset og sang for alle der. De fikk juice og kjeks da "jobben" var gjort. Etterpå var det sentralskolens tur. (12.12.08)

Julekos for 5C 

Onsdag 10. desember var 5C samlet på ettermiddagen for å ha juleavslutning sammen med foreldre og søsken. Elevene hadde forberedt underholdning; både sketsjer, trylling, sang og dans sto på lista. De var kjempeflinke! (12.12.08)

Juleavslutning for 5B

Tirsdag kveld, 9. desember, var det klart for juleavslutning for 5B. Foreldre og søsken var invitert, og elevene hadde øvd inn litt underholdning som de fremførte. Underholdningen besto av alt fra sang, dikt, sketsj, vitser, trommesolo og moteshow. (11.12.09)

5B og 5C var julenisser

Fredag 5.desember ble skolefag byttet ut med nisseluer for elevene i 5b og 5c. De hadde blitt spurt om å være nisser og overraske elever og lærere fra Botnhamn skole. De skulle være nisser og dele ut pakker til dem på veien til Polarbadet. (05.12.08)

Juleverksted på 5. trinn 

Tirsdag 2. desember hadde 5A, 5B og 5C juleverksted. Vi hadde booket oss inn på skolekjøkkenet (som var ledig fordi 9.klasse hadde tentamen denne dagen) og der laget vi sjokoladekuler. Disse konfektene ble, nam nam, puttet i glass som elevene hadde pyntet. (03.12.08)

Jente- og guttegrupper i 5.

Fredag 31. oktober delte vi elevene på 5.trinn i to, alle jentene på ei gruppe og alle guttene på ei annen gruppe. På forhånd hadde elevene fått velge aktiviteter. Jentene valgte å lage og spise vafler. Guttene stemte for å se en film, og de fikk se Alvin og gjengen på datarommet.  (05.11.08)

Ambulansen på besøk

Onsdag 15. oktober var det endelig ambulansen sin tur til å besøke 5.trinn i forbindelse med prosjektet vårt i samfunnsfag. Alle 5.klassene fikk snakke med de to som kom, og alle fikk komme ut og se hva som fins i en ambulanse. (21.10.08)

Fellesbursdag

Fredag 10.10 feira elevene bursdag. Enkelte ganger er det godt å sette seg ned og slappe av når man er på skolen. Vi laga langbord og kosa oss med mye godt. Elevene hadde god appetitt og det var ingen rester igjen da festen var over.  (15.10.08)

Steinutstilling

Torsdag 9. oktober hadde 5B steinutstilling på klasserommet. Vi holder på med stein og bergarter i naturfag, og i den forbindelse fikk vi låne mange flotte steiner av en elev i 8. Klasse. Vi inviterte 5A og 5C til å komme og se og høre litt om steinene, og elevene var veldig fornøyde. (15.10.08)

Brannvesenet på besøk

Onsdag 8. oktober hadde 5. trinn besøk av Tor Ivar Olsen fra Sørreisa brannvesen. Femteklassingene holder på med et prosjekt i samfunnsfag om Politi, Brannvesen og Helsevesen, og har i den forbindelse hatt besøk av brannvesen og helsesøster. (15.10.08)

5B og 5C på tur i Kollen

Torsdag 11.september var 5B og 5C på tur i Kollenområdet. I et aldeles nydelig vær bar det avgårde, og etter at maten var spist, gjorde elevene tverrfaglige oppgaver i grupper. En av oppgavene var å lage en bondegård av de materialene de kunne finne i naturen og her ble det mange fine resultat. (12.09.08)

På jakt etter kryp i Litjevatnet

Tirsdag 2.9 var 5.trinn på tur til Litjevatnet. Utstyrt med håv, bøtte, luper og bestemmelsesnøkkel var det håp om å finne småkryp. Ivrige elever delte på utstyret og utforsket vannkanten.  Vi tok oss også tid til å lage bål og spise nisten vår i det fine høstværet. (12.09.08)Saker fra 4. trinn skoleåret 2007/08

Våre nye femteklassinger

Tradisjonen tro avslutter fjerdeklassingene på Gottesjord og Skøelv skoler med en felles tur til Flakstadvåg. En slags leirskole der fisking fra båt, fisking fra kai, spikking og kjøkkentjeneste er noen av aktivitetene. (12.06.08)