Klassebilde 10A 2014-2015

Klassebilde 10B 2014-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 9A 2013-2014

Klassebilde 9B 2013-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 8A 2012-2013

Klassebilde 8B 2012-2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 7A 2011-2012

Klassebilde 7B 2011-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 6A 2010-2011

Klassebilde 6B 2010-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 5A 2009-2010

Klassebilde 5B 2009-2010

 

Saker fra 10. trinn skoleåret 2014/2015

Vitnemålsutdeling for avgangselevene

Det er denne dagen avgangselevene har gledet seg til lenge, veldig lenge. Og 18. juni var den endelig her. Det rare er at den er ganske skrekkblandet. Når det går opp for en at man har spist den siste lunsjen sammen, at man har hatt den siste skoletimen, da blir det litt trist også. Uansett - i en veldig trivelig stund ble elevene takket av og de mottok sine vitnemål. (20.06.15)

Deltok på katastrofeøvelse

Sørreisa Brannvesen og ambulansefag på Senja vgs. arrangerte en katastrofeøvelse 19. mai. I den forbindelse fikk elevene på 10. trinn mulighet til å få se på. I tillegg fikk tre elever muligheten til å være markører – de skadde (og døde) i bilene. Forhåpentligvis gjorde øvelsen inntrykk på elevene slik at de tenker seg om før de tråkker for hardt på gasspedalen når de en gang får førerkort. (20.05.15)

10. trinn arrangerte utdanningsmesse

En mangeårig tradisjon ble videreført i år også. Elevene på 10. trinn planlegger, skaper og gjennomfører en utdanningsmesse for elevene som går i 8. og 9. I år ble messa arrangert den 28. januar, og den var kvalitetsmessig like god som de som er arrangert tidligere. Vel blåst! (10.02.15)

Juleballet 2014

5.desember 2014 arrangerte elevene i tiende juleball for resten av ungdomsskolen. Det ble en flott kveld med mye dansing, underholdning og flotte dekorasjoner. Nissen kom innom og det ble spist grøt. Det var en hyggelig kveld med elever pent pyntet i dress og kjoler. (27.01.15)

Snakk for deg sjøl!

10. trinn har hatt besøk av Rebekka Brox Liabø, hun kom fra kulturnæringsbedriften Rulleramp. Brox hadde et kurs med elevene som heter "Snakk for deg sjøl". Målet med det er å motivere elevene til å uttrykke seg skriftlig og gi dem en opplevelse av at deres ideer, meninger og refleksjoner er viktige for dem selv og fellesskapet. Elevene gjorde både fysiske aktiviteter og skriftlige aktiviteter. (02.12.14)

Religionsdebatt i 10B

I den siste tiden har 10B jobbet med tema Religion, vitenskap og religionskritikk. For å avslutte det hele hadde vi debatt. De som møtte var vitenskapsmenn - og kvinner fra NTNU, humanistene, religionskritikerne, medlemmer av kirken, flere dyktige mediumer og fundamentalistiske muslimer. De ble loset fint gjennom debatten av vår dyktige ordstyrer. (30.10.14)

Avgangselevenes tur til Steinora

1. og 2. september var 10.trinn på telttur til Steinora i Gumpedalen. Elevene reiste fra skolen med buss mandag morgen, tuslet innover dalen og satte opp leir. Etter hvert gikk de inn til selve Steinora. Derfra valgte noen elever å gå til Skretinden, og andre valgte å bli for å bade i det iskalde vannet eller gå tilbake til teltplass. Se bilder. (17.09.14)

 


Saker fra 9. trinn skoleåret 2013/2014

Krokvatnet i nydelig vær

Når været blir nydelig og temperaturen god, ja da er det tid for en tur ut i marka for å kose seg litt. Fredag 6. juni vandret vel 40 elever fra 9. trinn til Krokvatnet for en kose seg sammen. Og i slikt vær må man jo bade også – i alle fall enkelte. Slike dager er topp! (12.06.14)

Eksamen ga utedag for 9. trinn

For at avgangselevene skulle få fred og ro til å gjennomføre eksamen, valgte de fleste klassene på skolen å gå ut på tur. 9. trinn tok turen opp til fotballbanen til SIL for å tilbringe dagen der. Det ble tid til både fotball, tennis og å slå ball. Og ikke minst grilling på bål. En flott dag! (21.05.14)

Tapas i spansktimen 1

13. mai lagde spanskklassen på 9. trinn nydelig tapas og latinomat. Målet for timene var å gi uttrykk for opplevelser knyttet til språkområdets kultur. Etter en lang tentamen kunne trøtte elever kose seg med god mat i spansktimen. Vi hadde en fantastisk dag alle sammen! (18.05.14)

Disseksjon av kuøyne

Er det noe mange elever husker fra tiden på skolen, var at de i naturfag måtte gjennomføre en disseksjon. Den erfaringen fikk også elevene på 9. trinn da de gjennomførte en disseksjon av et kuøye. Opplegget var vellykket, og elevene var i stand til å finne alle delene inne i øyet. (06.05.14)

Håndlagde tekstilprosjekter

Endelig kan elevene på 10.trinn vise frem sine flotte håndlagde tekstilprosjekter. Det ble laget en utstilling på mediateket med deres resultater. Elevene har sydd, brodert, strikket og heklet forskjellige ting: luer, skjerf, pannebånd, fine puter, og mye mer. Arbeidet viser tydelig at elevene er utrolig dyktige. (22.04.14)

Påskefeiring på skolekjøkkenet

Påsken nærmer seg med stormskritt, og i forbindelse med denne tradisjonsrike høytiden har elevene fra 9A og 9B dekket et flott påskebord med forskjellige typer pålegg, egg, appelsin og banansalat. I tillegg har de trillet marsipankyllinger, harer og påskeegg. Det var en godt gjennomført oppgave med fine resultater. Her kan dere se bildene av maten elevene har laget og servert. (22.04.14)

Gode erfaringer på mat og helse

Gruppe 1 i 9A hadde mat og helse 26. mars. På dagens program sto grønnsaksuppe med heimlagde kjøttboller, muffins laget med grunnoppskrift fra krydderkake, samt vanlig fokus på hygiene og stell på kjøkkenet. Ei trivelig økt og et godt måltid! (30.03.14)

Lagde sittebenk til gangen

I 9A ble det satt i gang et tiltak som skulle gagne alle elevene der. Elevene fikk tilgang til sløydsalen og noen materialer der. Alle fikk utdelt roller og planker av diverse størrelse, og resultatet ble snart en flott benk. Noen lagde mat, noen spikret og sagde mens noen dekorerte. Til sammen ble det et flott tiltak som verdsettes i hverdagen. (21.03.14)

Tyske hobbypoeter

Guttene i 9A og 9B som lærer tysk brukte har brukt av tysktimene til å skrive dikt. Dette etter å ha blitt inspirert av eksempler og tekst i år. For å illustrere innholdet i diktene, har de lagt til små bilder. Kanskje ser vi starten på en kommende poesiframtid blant noen av våre elever? Du kan bedømme selv, for diktene finner du her. (14.02.14)

Samisk mat på skolekjøkkenet

I forbindelse med samisk nasjonaldag, laget elever fra 9. trinn ekte samisk mat: bidos, sirupskaker og rødgrøt. Elevene har vist stor interesse og iver under matlagingen. Alle jobbet utrolig godt med oppgavene og fikk et kjempebra resultat. Maten smakte nydelig. For å skape ekstra god stemning på kjøkkenet, ble det spilt samisk joik. Dette skapte ekstra god atmosfære. (12.02.14) 

Workshop på 9. trinn

Sørreisa Kulturskole har i flere år organisert en Workshop for ett av klassetrinnene på skolen. Bandmedlemmene i Tromsøbandet Oh! sørget for den musikalske opplæringen, Karoline Elise Dahl sørget for danseopplæring, Jack Nilssen for at elevene fikk utfolde seg kunstnerisk, og sist men ikke minst - Arne Ivar Hanssen sørget for et skrivekurs. (09.02.14)

Selvvalgt meny i 9A - gruppe 1

Denne økta var elevene svært spente på,og på forhånd hadde alle våre tre interne grupper gjennomført et samarbeid om valg av retter på menyen. Det hele ble annonsert på ukeplanen ei uke i forvegen, og elevene leverte så inn forslag til menyer. Valgene de foretok skulle være basert på hva som til nå har stått på "tapeten", og at det ble en velsmakende, lekker men samtidig sunn meny. (02.02.14)

Bakte rullekaker

Teknikken med å få til ei luftig og fin rullekake ligger i forarbeidet. Ved skilling av eggeplommen og hviten er det viktig at arbeidet utføres nøyaktig. Dersom noe av eggeplommen kommer med får ikke eggehviten den rette "substansen". Piskinga av eggehviten foretok vi for hånd og maskinelt - og for elevene ble det viktig å ha det rette handlaget med vispen. Les mer. (31.01.14)

Sunn meny på kjøkkenet

I forbindelse med første økta etter jul på Mat og helse i 9A. Sammensetninga av de tre rettene ble gjort i romjula med tanke på å spise sunt etter jul og nyttår. Laksemiddag med urter og tilbehør av squash, auberginer, paprika og rødløk. Tomat- og mozzarellasalat og til dessert eplekake med vaniljesaus. (14.01.14)

Julebord på skolekjøkkenet      

Når verken rektor eller inspektører har anledning til å stille opp når 9A lager julebord på skolekjøkkenet, stiller selvsagt en matglad rådgiver opp. Elevene hadde laget skikkelig koldtbord med alt man kan tenke seg å spise. Nydelig var det! Tusen takk til elevene, for den flotte maten og for invitasjonen. (11.12.13)

Alternativ til teorifag

Det blir alltid mange timer sittende ved en pult og jobbe i bøker. Og da er det deilig med en avveksling. Derfor lot elevene i 9B fag være fag, og brukte en time til å fargelegge og tegne for å lage litt julestemning på klasserommet. Det var en koselig time med julemusikk og god stemning. (10.12.13)

Ett lys skal brenne

For å komme i rette stemninga så tente 9A sitt første lys i adventa – denne gangen ved Emma. Neste mandag fortsetter vi og da er det en gutt som skal tenne lys. Som det går frem av bildene ble seansen satt sammen med musikk av Kurt Nilsen og KORK. Se bilder fra den koselige adventssamlinga til klassen. (02.12.13)

Østerriksk mat i tysktimen

Over et par uker behandlet tyskelevene på 9. trinn emnet mattradisjoner og kaféliv i Østerrike. Det hele måtte ende med at de gjorde som innbyggerne - fikk smake på herlighetene. Bildene viser bl.a. Sacher-Torte laget fra bunnen av, og så lik oppskriften beskrevet i tekstboka "Los geht's" 9 som mulig.

Besøk på Johan Ruud

I forbindelse med Forskningsdagene 2013 har elevene på 9. trinn besøkt forskningsskipet Johan Ruud. Ombord fortalte marinbiologer og geologer om sin forskning og viste frem prøver fra havbunnen i nordlige farvann. Se bilder fra besøket ombord. (27.09.13)Saker fra 8. trinn skoleåret 2012/2013

 

Hacemos tortilla!

Spanskgruppa på 8.trinn hadde litt praktisk spansk på skolekjøkkenet! Velfortjent avbrekk etter ett helt år med verb og glosepugging. Vi gjennomgikk oppskriften først, så jobbet gruppene sammen  om å lage spansk Omelett(tortilla). (31.05.13)

Hode, skulder, kne og tå....

Elevene som har spansk som fremmedspråk på 8. trinn har blant annet jobbet med navn på kroppsdeler. Og for at det skal bli enklere å huske, har elevene oversatt og fremført hode, skulder, kne og tå på spansk. Hvordan det gikk, kan du se på film. (18.04.13)

8B har utegym i snøen

Siden det i det siste har kommet så mye snø valgte vi å være ute i gymtimene. Ferden gikk til gode gamle Kollen, der akte, hoppet og spilte vi fotball i snøen . Alle var blide og fornøyde og mente at dette var noe vi måtte gjøre flere ganger. (28.01.13)

Opplæring i nynorsk

8B har begynt med opplæring i nynorsk. Denne timen skulle elevene plassere verb og substantiv på rett plass i i fire forskjellige tabeller. Det tar tid å sette 148 ord på rett plass, men med godt samarbeid så gikk det bra. (28.01.13)

Halloween! 

Our 8th grade pupils have been working on Halloween-theme in English in-depth lessons. Marthe Bråthen and Sebastian Blomseth wrote about Halloween celebration. For the past two weeks the pupils have made a presentation and wallpaper. (11.11.12)

Lærte om "Tirpitz"

16 elever på 8.trinn med tysk som fremmedspråk fikk anledning å utvide sitt ordforråd og sine historiekunnskaper gjennom filmen om slagskipet Tirpitz – Det siste slaget. Elevene har vist stor iver i å lære seg det nye språket og er godt ajour i forhold til tema og innhold. (30.10.12)Saker fra 7. trinn skoleåret 2011/2012

 

Fellesbursdag på 7. trinn

Onsdag 20.juni feiret vi de som hadde bursdag i vårhalvåret. Elevene vartet opp med brownies, sjokoladekake, ostekake, muffins, potetgull og popcorn, og alle koste seg og spiste til magen spilte. 7B fikk også besøk av lærerne som skal overta klassen neste skoleår. (21.06.12)

Siste maskeproduksjon

Endelig, her er siste gruppe i kunst på 7.trinn sine gipsmasker. Pga bl.a. leirskole har vi ikke fått hengt dem opp på mediateket, men de er uansett verdt ei utstilling på heimesida. Flott resultat ble det denne gangen også, og flere har valgt å gjøre det lille ekstra. (16.06.12)

Sommeravslutning for 7.trinn

Tirsdag 12.juni hadde 7.trinn avslutning i kulturhuset. Elevene stod for flott underholdningen. Blant annet ble det framført både sketsjer, dans, spilling på instrumenter, sang og quiz. De voksne fikset mat og drikke til alle. (14.06.12)

7B på leirskole

I uke 23 var 7B på leirskole på Haraldvollen. Allerede fra første dag viste været seg fra sin beste side, og vi kunne kose oss i skikkelig vårvær. Også for 7B ble det en uke med mange flotte opplevelser som vil bli husket for resten av livet. (11.06.12)

Leirskole for 7A

2.pinsedag dro 7A på leirskole til Haraldvollen. Til tross for at vi var i slutten av mai, var det kort mellom snø-, sludd-, hagl- og regnbygene, og langt mellom solbygene. Likevel var det ikke mye å utsette på innsats og humør. De aller trivdes kjempegodt. (10.06.12)

Nye gipsmasker på 7. trinn

Endelig var Grønn gruppe i kunst på 7. trinn ferdige med sine gipsmasker de også. Denne gangen valgte en elev å få lagt maska rett på huden i stedet for å ha folie mellom. Det førte til noen tapte øyenbrynshår og -vipper, men pytt sann. (27.04.12)

Naturfagøvelser i 7A

Endelig opprant dagen da 7a fikk komme på naturfagommet og holde på med utstyr og gjøre forsøk. De fikk sette opp brenner, stativ, bruke kolber og slanger, ha på vernebriller og koke vann. Målet var å undersøke hva som når vann varmes opp og deretter avkjøles. (19.04.12)

Alt består av partikler

I de siste ukene har 7B jobbet med et kapittel i naturfag som heter «Alt består av partikler». Her har de blant annet lært hva et atom og et grunnstoff er. De har også lært hvilke tre faser et stoff opptrer i og hva som avgjør hvilken fase stoffet er i. Se bilder. (10.04.12)

Lagde påskepynt

Påska nærmer seg med stormskritt og 7. trinn har klipt, limt og laga kyllinger, påskeharer og kort. Noen valgte å lage gule tradisjonelle kyllinger, mens andre valgte å lage lilla, grønne og rosa kyllinger. Søte ble de alle. Bare ta en titt på bildene. (30.03.12)

Gymtimer i Kollen

Mars er en fin måned å være ute i. I nydelig vær med sol fra skyfri himmel og supre elever ligger alt til rette for noen flotte timer.  7A har de siste to siste onsdagene brukt gymtimene i Kollen der ski, snowboard og akebrett har vært flittig brukt. (23.03.12)

7B på tur i Kollen

Tirsdag 20. mars var værgudene virkelig på vår side. Sol, sol, sol! I den forbindelse tok 7B turen til Kollen. Der kosa vi oss meg både skigåing og aking. Det ble også laget hopp som noen testet ut med kjelke. Se de flotte vinterbildene. (21.03.12)

Alle kan tegne!

Mange starter en tegneoppgave med innstillingen at de ikke kan eller får til. Vel, så lenge man kan holde en blyant riktig vei, og kan høre etter og følge med, så vil de få til. I alle fall tegneoppgaven vi hadde på 7.trinn. Se bare på resultatene. (18.03.12)

Lagde gipsmasker på 7. trinn

Endelig er gipsmaskene ferdige for gul gruppe på tegneforming. Etter fire uker med "pustebesvær" og panikk, velvære og gøy (utrolig hva slags følelser å få gipsmaske lagt på ansiktet kan utløse...), er produktene nå stilt ut på mediateket. (02.03.12)

Faglige mål på "annen" måte

I de siste ukene har 7. trinn jobbet en del med ulike ordklasser. I den forbindelse fikk elevene arbeide med oppgaver på nett der de skulle vise at de visste hvilke ordklasser ulike ord tilhørte. Engelske gloser ble lært ved hjelp av spill. Se bildene. (16.02.12)

Stasjonsarbeid på 7. trinn

Av og til er det greit å variere arbeidsmåtene slik at man ikke bare leser og jobber i boka. På 7.trinn har vi denne uka hatt verksted/stasjonsundervisning. Noen oppgaver var av den enkle sorten, mens andre oppgaver gav litt mer utfordring. (02.02.12)

Kjør debatt!

7a har øvd seg på å gjennomføre debatt, der elevene har vært nødt til å diskutere for eller mot i forhold til ei problemstilling uavhengig av hva de egentlig mente. I ulike fag har elevene fått forskjellige tema som de skulle diskutere. Og det gjorde de med stort engasjement. (12.01.12)

Juleavslutning for 7B

Onsdag 14.desember hadde 7B juleavslutning. Første del av avslutningen ble gjennomført i kulturhuset. Der hadde elevene underholdning. Blant annet ble det framført tre ulike julesanger av klassen, en a cappella med jentene i klassen, sketsj og vitser. (15.12.11)

Juleforming på 7. trinn

Tirsdag 13.desember hadde 7.trinn en liten økt med juleforming. Der lagde de blant annet lenker, juletegninger og snøkrystaller. Elevene fikk pynte og dekorere klasserommene til juleavslutningen som de skal ha sammen med foreldrene på onsdag. (14.12.11)

Fellesbursdag på 7. trinn

Selv om jula er like om hjørnet, er det viktig å huske på de som har hatt bursdag det siste halve året. På 7. trinn samlet de seg fredag 9. desember til årets siste bursdagsfeiring. Etter bursdagssang ble det kos med alt som hører til av kaker og godterier. (12.12.11)

Kunst og håndverk - 7.trinn

Grønn gruppe har nå i en periode på seks uker hatt tegneforming med ulike aktiviteter. Vi har blant annet jobbet med kontrastfarger og laget bilder. Et mål var at de skulle lage motiver der fargene skulle være det framhevende element. Se noen av produktene. (27.11.11)

Stasjonsarbeid på 7. trinn

I  de to siste ukene har 7.trinn jobbet med hjernen og sansene i naturfag. I den forbindelse hadde vi stasjonsarbeid med ulike oppgaver i sammenheng med temaet.Hvilket sandpapir er det groveste? Hvor lenge klarer du å holde hånda på en isblokk? (17.11.11)

Vinner av tegnekonkurranse

Torsdag 10.november deltok elevene i 7A og 7B på en tegnekonkurranse arrangert av Lions. Temaet for tegnekonkurransen var «fred». Mange flotte tegninger ble laget av elevene, men beste tegning på trinnet ble lagd av Sofie. Se vinnertegningen. (17.11.11)

Besøk av oppdagere

Mandag 14.november hadde 7A og 7B besøk av oppdagelsesoppreisende. Jorunn og Silje kom inn i klasserommene som Christofer Columbus og Rodrigo de Triana. De fortalte om sin ferd over Atlanterhavet til Amerika i Pinta på slutten av 1400-tallet. (17.11.11)

Dikt på timeplanen

I de siste ukene har 7.trinn jobbet med dikt i norsktimene. De har lært ulike sjangertrekk til dikt. Videre har de laget egne dikt og så har de fått satt sammen dikt som har vært klippet opp i enkeltord. Diktene skal henges opp i klasserommet i en diktkrok. (11.11.11)

Tegnekonkurranse

Torsdag 10.november deltok elevene på 7.trinn på en tegnekonkurranse arrangert av Lions. Tema for tegnekonkurransen var «fred». Elevene gikk i gang med stor giv, og det gav mange flotte resultater. De beste tegningene premieres. Se tegningene.

7B vant 10.000 kr

Det lønner seg å skylle, brette og stappe kartongkubber. Akkurat det kan 7B skrive under på. Blant flere tusen deltakere, sikret seg en premie på 10.000 kroner i Returkartonglotteriet. Se pressemeldingen og diplomen som elevene fikk. (10.11.11)

Oppdagelsesreisene

På 7. trinn har elevene jobbet med de store oppdagelsesreisene. På et digert verdenskart som er hengt opp i klasserommet har elevene tegnet inn elfenben, gull, sjøuhyrer, slaver, skip, våpen og alt slik som hører med. Se på resultatet av arbeidet. (08.11.11)

Naturfagforsøk i 7A

Det beste med naturfagtimene er når vi kan gjøre praktiske forsøk. Da slipper man å sitte med hodet bøyd over boka og svare på kjedelige oppgaver. 7A gjorde et lite forsøk for å finne ut hvordan galle fungerer i kroppen vår. Se bildene. (27.10.11)

Prosjekt om FN

7.klasse har hatt prosjekt om FN og internasjonalt samarbeid. Prosjektet ble avsluttet med en veggavis og muntlige framlegg i klassene. Kjekt med et slikt prosjekt når FN-dagen er like om hjørnet. Her er noen bilder fra jobbing i gruppene. (18.10.11)

7. trinn sydde puter

De siste ukene har ei gruppe i 7.klasse sydd seg puter i kunst & håndverk. Målet var å lage symmetriske mønstre, sy på maskin og lære enkel veveteknikk. Og resultatene ble veldig bra, ta bare en kikk på bildene og se hvor flotte putene ble. (17.10.11)


Saker fra 6. trinn skoleåret 2010/2011

 

6. trinn overnattet på O-hytta

På 6. trinn er det fast rutine at skoleåret avsluttes med en overnattingstur til O-hytta. Dette året ble intet unntak. Mandag 20. juni dro forventningsfulle elever og foresatte avgårde for å overnatte på hytta. Det ble en super tur i godt sommervær. (22.06.11)

Fellesbursdag på 6. trinn

6.trinn er litt som kjerringa mot strømmen. Da vi i vinter hadde fellesbursdag planla vi "pølsefest" i Kollen - men alt for mange minusgrader gjorde at vi spiste på klasserommet i stedet. Denne gangen valgte vi en ny variant. (15.06.11)

Gøy med koordinatsystem

Matte er gøy, i alle fall når vi kan spille. Elevene på 6. trinn syntes det var kjempegøy å spille sjøslag i mattetimene, og kanskje blir senere jobb med koordinatsystemet lekende lett! Spillet gikk ut på å senke flåten til motspilleren ved å oppgi koordinater. (04.06.11)

Hemmelig venn på 6. trinn

6. trinn har jobbet med det å gi positive kommentarer, og elevene har hatt sin hemmelige venn. På selveste fredag den 13. presenterte de en "ny" venn for hele klassen. Og etterpå ble det løpetur i marka i et nydelig vårvær. (13.05.11)

Sunn matpakke

Denne uka har 6.klasse hatt fokus på sunn matpakke. Uka startet med at vi førte diagram over hva matpakken inneholdt. Etterpå diskuterte vi hva en sunn matpakke burde inneholde. Fredag presenterte elevene sine sunne og dekorative matpakker. (30.04.11)

Verdens bokdag

Verdens bokdag var i år midt i påskeferien, men leseglade 6.klassinger markerte dagen onsdag 27.april. Timeplanen ble lagt bort og dagen ble fylt med flere boklige aktiviteter. Selvsagt sto lesing høyt på menyen, men det er også viktig med et fint bokmerke. (28.04.11)

Påskelunsj på 6. trinn

Vi nærmer oss påske og påskeferie og 6.trinn har begynt feiringa med en skikkelig påskelunsj.  Med kokte egg og annet godt pålegg koste de seg og praten gikk lett. Utrolig hvor godt maten smaker når vi sitter sammen ved et langbord. (15.04.11)

Europaquiz

6.klasse har jobbet med Europa de siste ukene og som avslutning på temaet hadde vi en quiz for å se om de hadde lært noe. Iveren lot ikke vente på seg og den ble slett ble ikke mindre da de fikk vite at beste resultat ble premiert med noe godt å spise. (14.04.11)

Lærte gloser på "ny" måte

Elevene på 6.trinn har jobbet med temaet "Aliens are here". De fikk trekke lapper med norske ord som de skulle oversette til engelsk. Deretter skulle de tegne dette ordet. Tegningene og de engelske ordene dannet et glosebilde til temaet. (09.04.11)

Avskjedskos for studentene

Klasse 6B har hatt Roger og May Liza som studenter i en periode på til sammen 6 uker. Elevene er godt fornøyde med studentene de har hatt, og de ble ikke mindre populære da de overrasket med hjembakte muffins, popcorn, potetgull og saft. (31.03.11)

Matematikkverksted

Denne uka har 6.klasse hatt matteverksted. Emnet på alle stasjonene var brøk. Målet var å gjøre brøk mer praktisk og morsomt. Vi ønsket også at de gode mattediskusjonene skulle komme og det gjorde de. Ta en titt på bildene og filmene så får du se hva vi gjorde. (30.03.11) 

Dramaøvelser og verksted

Når helsesøster samtaler med elevene på 6. trinn, gir det muligheter for at de som ikke er i samtaler med henne kan ha et noe annet opplegg i timene. Ekstra gøy ble det med dramaøvelser, mens verksted heller ikke er å forakte. (02.03.11)

Lagde varmluftsvifter

På 6.trinn har vi laget varmluftsvifte i naturfag. Det var en viss spenning i lufta om den ville gå rundt, og gleden stor da den viste seg å fungere. Vi har jobbet med emnet "Luft i bevegelse", og nå skulle vi se hvordan det fungerte i praksis. (10.02.11)

Utegym i Kollen

6b hadde utegym i Kollen. 12 kalde var ingen hinder, det var gøy og alle var i aktivitet stort sett hele tiden. Enda er det nok litt lite snø, og den var litt for løs til hopp, men etter litt trakking fungerte den fint som akeunderlag. Her er bildene. (17.01.11)

Arbeid med geometri

I ukene etter juleferien har elevene på 6.trinn jobbet med geometri og studert både todimensjonale- og tredimensjonale figurer. Vi har sett på egenskaper til figurene og på hva som skal til for at de skal bli stødig. Elevene fikk også prøve å lage ulike figurer, noe som tydelig falt i smak. (12.01.11)

Juleverksted på 6.trinn

14. desember hadde 6.trinn juleverksted.  Trinnet ble delt i tre grupper og rullerte mellom de ulike stasjoner. Der fikk elevene lage pepperkaker og pepperkakehus, julekort og så filte en fin julestrømpe. Ta en titt på fornøyde elever og flotte produkter. (15.12.10)

Elev- og foreldrekveld

På 6. trinn ble det arrangert elev- og foreldrekveld torsdag 18. november. Elevene sørget for underholdningen, mens øvelser rundt temaet "Trygt og trivelig" ble gjort sammen med foreldrene. Og til slutt spiste alle kveldsmat. Se bildene. (19.11.10)

Stortingsrepresentant i 6.

Elevene på 6. trinn har i de siste ukene jobbet med temaet "Hvordan styres Norge". I den forbindelse hadde de besøk av stortings-representant Irene Lange Nordahl. Hun fortalte om hvordan det er å være representant på Stortinget og livet som politiker. (29.10.10)

Stasjonsarbeid på 6. trinn

På 6. trinn har vi startet med verksted, eller stasjonsundervisning. I starten var fokuset på norsk og matte, men det blir nok flere/andre fag også etter hvert. Det er kjekt å kunne jobbe med fag på en litt annen måte, noe mange elever likte godt. (14.10.10)

Vi gjør noe koselig sammen

På 6. trinn forsøker vi å gjøre noe trivelig sammen slik at a og b blir mer samlet som trinn. Vi startet siste fredag før høstferien med å spise lunsj sammen, alle guttene på ett rom, og jentene på et annet. Og elevene syntes at dette var topp. (04.10.10)

Intervalltrening på 6.trinn

Det var et tøft gjeng som avslutta skoleuka med gym i kollen. Der hadde vi intervalltrening i oppoverbakke, og gjett om det var vellykket! De sprang, og sprang, og sprang, noen så mye som 15 turer opp bakken. Se bilder fra treninga. (04.10.10)

Gøy med grønnsaker

På 6. trinn har de hatt mat og helse. Og selv om vi har lært at vi ikke skal leke med maten, så har elevene hatt det gøy med grønnsaker. Det medførte at de kunne sette seg ved bordet og spise både grønnsakhjul og grønnsakfjes. (08.09.10)

Søkkvåt gymtime

Mens lærere og elever på 8. trinn valgte å trekke inn pga. styrtregnet, lot 6. trinn det stå til. De gikk til skogs og prøvde ut hinderløypa som noen lærere har satt opp. Og i tillegg ble det tid til litt naturfag ettersom regnet sørget for at mange mark dukket opp. (02.09.10)

6. trinn på tur i Kollen

Tirsdag hadde 6.trinn sin første time med mat og helse. Alle elevene laget hver sin matpakke (pølser og grønnsaker), pakket det inn i folie som de skulle ta med seg på tur til Kollen i finværet. Der laget vi bål og elevene stekte maten på glørne. (25.08.10)


Saker fra 5. trinn skoleåret 2009/2010

 

Sykkeldag for 5.trinn

Fredag 11. juni hadde elevene i 5. sin sykkeldag. Alle gjennomførte teori om trafikkregler og hva som er påbudt på syklene. Etter teoridelen fikk de en prøve. De måtte også gjennomføre en sykkelsti med praktiske prøver. (11.06.10)

Lærte om sommerfugler

De siste ukene har elevene på 5. trinn jobbet med et tema i naturfag der de har lært mer om sommerfugler. Som avslutning tegnet elevene sine egne sommerfugler som ble brukt til å pryde vinduene på elevenes klasserom. (22.05.10)

Fellesbursdag på 5.trinn

Fredag 21. mai hadde 5. trinn sin siste fellesbursdag dette skoleåret. Bursdagsbarna fra 5B ordnet til med en koselig feiring for hele trinnet, mens bursdagsbarna fra 5A måtte ta seg av oppryddinga denne gangen. Se bildene. (22.05.10)

Glosepugg på en artig måte

Elevene i 5B har jobbet med temaet ”Secrets and Mysteries”. De fikk utdelt lapper med norske ord som de skulle oversette til engelsk. Deretter skulle de tegne dette ordet. Tegningene og de engelske ordene ble limt på klassens slott. (06.05.10)

Lagde leker på sløyden

Elevene på 5. trinn har hatt i oppgave å lage en leke på sløyden. Oppgaven medførte mange spennende produkter, alt fra terninger til lastebiler og balltre. Heimesida har tatt bilder av noen av lekene som elevene i 5B har laget. (16.04.10)

Påskelunsj på 5. trinn

På 5. trinn brukte de deler av den siste dagen før påske til en skikkelig påskelunsj. Elevene hadde tatt med seg det som trengtes av både vått og tørt, i tillegg til at jentene i A-klassen sørget for at alle fikk fruktsalat. Her er bildene fra lunsjen. (26.03.10)

5A lagde påskeegg

Påsken nærmer seg for fullt, og rundt om på skolen har forberedelsene så smått begynt. 5A har hatt besøk av Elin Myhre fra Midt-Troms Museum. Hun lærte elevene om gamle påsketradisjoner og de fikk tove påskeegg. (15.03.10)

Sitteunderlagene ferdige

Tidligere har vi fortalt om at elevene i 5B holdt på å lage seg sitteunderlag. Nå er endelig arbeidet unnagjort og de ferdige produktene er nå utstilt i mediateket slik at alle kan se dem. Men bare fram til påske, for da skal de være med eierne på skitur. (11.03.10)

Besøk fra vitensenter

Tirsdag 9. februar hadde 5. klasse besøk fra Nordnorsk vitensenter. Elevene fikk lære om ulike stjernebilder, og de fikk høre noen historier om stjernebildene. I tillegg fikk de bygge et Galileoskop. Det viste seg å være en populær aktivitet. (11.02.10)

5B lagde sitteunderlag

Klasse 5B har begynt å lage sitteunderlag av gamle pledd fra forsvaret. Elevene filter ulike mønstre fra pepperkakeformer og bokstaver med ull og ulltråd på hver sitt underlag. Dette skal bli både fint og varmt når vi skal på tur når snøen engang kommer. (05.02.10)

Lagde musefellebil

Det skorter ikke på fantasi når enkelte setter i gang. Denne karen på 5. trinn fikk høre på skolen at man kan lage lekebiler som drives fram av ei musefelle. Og hva gjør man dag? Man lager selvsagt en slik bil! Se bildet av elevens produkt. (27.01.10)

Julelunsj på 5. trinn

Torsdag 17. desember var det endelig klart for litt ekstra kos på 5. trinn. Dagen startet med øvelse og forberedelse til avslutninga som skal være siste skoledag før jul.
Deretter kosa de seg med en felles lunsj, hvor hver enkelt hadde bidratt. (20.12.09)

5. trinn gikk Lucia

Det er blitt en flott tradisjon på skolen vår at elevene på 5. trinn går Lucia. På runden rundt deler de ut Lussekatter til alle elevene. Veldig hyggelig. Og som om ikke det er nok, de besøkte også kommunent og sykehjemmet. Og der fikk Luciaene servering. (11.12.09)

Lagde lyslykter

Mandag laget 5.trinn lyslykter av glass de hadde tatt med hjemmefra. De brukte decoupagelim for å få motivene til å sitte pent. Innsatsen var upåklagelig og vi fikk mange fine lykter. Ta bare en titt på bildene vi tok. (08.12.09)

5. trinn på mørketidstur

Fredag 4. desember var 5.trinn på tur i Kollen. Der lagde vi bål og kosa oss ute i den blå timen. På tross av lite snø og litt vind, hadde elever og lærere en flott avslutning på uka. Og enda bedre er det å vite at jula nærmer seg med stormskritt. (04.12.09)

"You can't stop the beat"

Det er gøy å være med når 5.trinn øver til årets happening - å danse "You can't stop the beat" sammen med resten av mellomtrinnet på siste skoledag. Elevene begynner nå å få full kontroll på dansen, og de gleder seg veldig til framføringa. (03.12.09)

Lagde "sokkenisser"

I 5B har elevene jobbet med skuespill og dukketeater. Og hva er vel da mer naturlig enn å lage en dukketeaterforestilling med temaet jul? Og dukkene måtte selvsagt være lagd av elevene - med utgangspunkt i gamle sokker. (01.12.09)

Fellesbursdag

På 5. trinn ble det arrangert fellesbursdag torsdag 19. november. Elevene koste seg med med kaker, frukt og saft. Noe som falt i god smak for alle. Til slutt ble bursdagsfeiringa avsluttet med leker og utetid. (24.11.09)

Fugledans og Macarena

På 5. trinn er det dansefeber. 5A har danset har lært å danse Sasha. Denne gangen var det 5B sin tur. De lærte seg Fugledansen og Macarena. Og ut fra bildene som heimesida fikk, så var elevene svært flinke til å danse. Ta en kikk! (05.11.09

Halloweenparty

Elever og foresatte i 5B arrangerte et skikkelig Halloweenparty på skolen 30. oktober. At partyet ble holdt dagen før den egentlige Halloweendagen la ingen demper på feiringen. Se bare på bildene som ble tatt av både store og små. (02.11.09)

Praktisk statistikk

Mandag 26.oktober hadde 5B innføring i temaet statistikk. Der jobbet vi blant annet med å stille opp elevene i stigende rekkefølge etter når de er født på året, og så lagde vi et søylediagram med antall som var født i de ulike månedene. (27.10.09)

5B med "hæla i taket"

I musikktimen skulle Amir (9B) lære elevene i 5B å danse "sasha". Elevene kom fort i gang og var ivrig med å lære en ny dans. Alle hadde det artig sammen med Amir. Og dermed er 5B skolens nye danseløver. Se bilder av danserne. (21.10.09)

Nasjonale prøver

Torsdag 17.september hadde 5.trinn nasjonal prøve i lesing. Der skulle de lese seks ulike tekster og svare på spørsmål til disse. Begge klassene jobbet svært godt og konsentrert med prøven. Og vi håper selvsagt at resultatet blir deretter. (17.09.09)