|
Gode erfaringer på mat og helse
Gruppe 1 i 9A hadde mat og helse 26. mars. På dagens
program sto grønnsaksuppe med heimlagde kjøttboller, muffins laget med
grunnoppskrift fra krydderkake, samt vanlig fokus på hygiene og stell på
kjøkkenet. Ei trivelig økt og et godt måltid!
Grønnsaksuppe med kjøttboller - s. 24 fra
boka «Kokebok for alle»:
-
Bord en fikk ansvaret for å tilberede
ingrediensene i strimler til tre stålkasseroller. Ingrediensene
ble utdelt fra bord 4, der lærer hadde alle ingredienser til
alle oppskriftene samlet. Etter hvert som ingrediensene til
grønnsaksuppen ble ferdig strimlet ble nye utdelt. Alle
ingredienser på plass inkludert buljongterninger. Det hele ble
satt på kok og til slutt ble kjøttbollene også lagt oppi. Av
grønnsaker kan nevnes potet, kålrabi, løk, purreløk, sellerirot,
kål og gulrot.
-
På bord to ble kjøttbollene tilberedt på en
spesielt god måte, der kjøttdeigen ble mikset med ett egg, salt
og pepper og litt bakepulver. Kjøttbollene ble rullet og
behandlet for hånd til en passe stor ball (på størrelse med en
tjuekroning) a là Ingrid Espelid Hovigs anbefalinger satt i
scene av Dagfinn Solbakken.
|
 |
 |
Krydderkakeoppskrift til muffins – s. 137
fra boka «Kokebok for alle»:
|
 |
Beste orden og hygienetiltak på bordene og
ellers:
-
På klute- og stellerommet ble det fra tidlig i
morges startet med stryking og bretting, slik at hyllene med
håndduker og diverse kluter så riktig så innbydende ut. Vi
forlater alltid avdelinga i den stand vi ønsker å finne den.
-
Ellers ble det ryddet og ordnet i utlånsskapet,
de faste skapene samt også i spiskammeret.
|
 |
Et deilig måltid ble avslutninga.
Guttorm og Dagfinn
|
 |
 |
 |
|
|
|
|