Bakte rullekaker

Teknikken med å få til ei luftig og fin rullekake ligger i forarbeidet. Ved skilling av eggeplommen og hviten er det viktig at arbeidet utføres nøyaktig. Dersom noe av eggeplommen kommer med får ikke eggehviten den rette "substansen". Piskinga av eggehviten foretok vi for hånd og maskinelt - og for elevene ble det viktig å ha det rette handlaget med vispen. Ettersom piskinga gikk såpass bra, så ble også resultatet med stekinga en suksess. Beviset for riktig pisket eggehvite er å kunne stikke vispen i bunnen av bollen - løfte den - for deretter å kunne skrive «Ole» i en fin rotasjon.

Selve stekinga går fort unna på 250 grader Celcius og etter fem til seks minutter skal kakebunnen snues og legges på en fuktig og lett sukret tynn duk. Ettersom det var første gang dette ble utført hos oss demonstrerte lærer selve vendinga, mens påføringa av aprikos og jordbær som fyll utførtes av bakerne. Vendinga må gå fort unna for at kaka ikke skal sprekke, og beholdes deretter inntullet i fuktig duk ei stund.

Som det går frem av bildene så fikk vi fine resultat, og elevene ble overrasket over hvor kjapt det var mulig å få en så velsmakende kake. Etter hovedretten potetgrateng ispedd bacon, ble måltidet avsluttet med eksotisk fruktsalat naturell og ovennevnte rullekake. Bilder av resultatet ble distribuert til et par foresatte, så nå kan i hvert fall noen av elevene i 9A bake rullekake til morsdagen rundt om i Sørreisa.

Elever:

• Mariell, Sunniva, Kristin, Maja og Nadia. Adrian, Kristian, Jørgen, Mikael, Magne, Sivert og Thomas.

Lærere:

• Dagfinn og Guttorm