Klassebilde 10A 2015-2016

Klassebilde 10B 2015-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klassebilde 9A 2014-2015

Klassebilde 9B 2014-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 8A 2013-2014

Klassebilde 8B 2013-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 7A 2012-2013

Klassebilde 7B 2012-2013

Klassebilde 7C 2012-2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klassebilde 6A 2011-2012

Klassebilde 6B 2011-2012

Klassebilde 6C 2011-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassebilde 5A 2010-2011

Klassebilde 5B 2010-2011

Klassebilde 5C 2010-2011

 

Saker fra 10. trinn skoleåret 2015/2016

Vitnemålsutdeling for 10.trinn

16. juni var dagen for vitnemålsutdelingen. Det ble både tårer og mange klemmer i løpet av kvelden, men også mye latter. Elevene hadde laget flere typer underholdning, som var av høy kvalitet. Man merket at dette var godt planlagt og det ble lagt fram på en fantastisk måte! (23.06.16)

Russedåp for avgangskullet

Tradisjon tro gjennomføre skolen russedåp for årets avgangselever fredag 13. mai. Markeringen fant sted ved paviljongen der ungdommene fikk russeluene sine. Vi ønsker dem lykke til med arrangementet 16. mai, og håper tranen hjelper til med å holde alle friske og raske til eksamen som starter neste uke. (17.05.16)

Regnet med vei, fart og tid

Elevene i 10B jobber for tiden med å gjennomføre ulike forsøk som tar for seg temaet kraft og bevegelse, og i den forbindelse gjennomførte elevene den 19. februar flere forsøk som tok for seg hvordan vi måler farten til en gjenstand ved å dividere strekningen på tiden. (06.03.16)

10. trinn lagde refleksvideoer

Trafikkgruppene på 10.trinn har jobbet i tre uker med å lage video som setter fokus på bruk av refleks. Mange tror at så lenge de ser bilene, ser også bilene dem. Det er i mange tilfeller feil og det kan forårsake alvorlige ulykker. Trafikk valgfag har derfor laget videoer som setter fokus på bruk av refleks. (03.03.16)

Skrev engelske dikt

Etter bl.a. å ha lest teksten "Inside the Mind of an Iraqi Suicide Bomber", fikk elevene i klasse 10A følgende oppdrag: Dere arbeider i team med å lage et dikt basert på teksten: "Inside the Mind of an Iraqi Suicide Bomber". Les dikt. (15.02.16)

Språkhistorisk debatt på 10. trinn

10.trinn har hatt debatt om språkhistorien i Norge. I forkant trakk elevene en rolle hver, som de skulle forberede seg til. De fant informasjon om både person og synet denne personen hadde. Under debatten viste elevene et stort engasjement, og de kjempet godt for sin sak! (25.01.16)

Tradisjonelt juleball

10. klassingene vartet opp med et flott juleball for de andre elevene på ungdomstrinnet og ikke minst for seg selv. Tradisjonen tro serveres det grøt, mye underholdning og ulike priser til elever som har utmerket seg det siste året. (17.12.15)

Skolens yrkes- og utdanningsmesse

Som en del av forberedelsene til valg av utdanning, arrangerer elevene på 10. trinn en egen yrkes- og utdanningsmesse for elevene på 7., 8. og 9. trinn. Skolen har over mange år gjennomført dette opplegget, og årets messe sto på ingen måte tilbake for tidligere messer. Det viser bildene tydelig! (15.12.15)

Gammeltavlene våre går ikke av mote

Iherdige elever liker de gamle tavlene våre, og på sløydsalen står ei som aldri skal byttes med smarttavle. Her har ivrige elever i dag fullført et lite kunstprosjekt som ble påbegynt forrige mandag. Inspirerende farger og fine linjer. (23.11.15)

Valgfag trafikk på 10. trinn

Valgfag trafikk testet hvordan oppmerksomhet påvirker sanser og reaksjonevne i trafikken. Elevene skulle mestre sykkeløvelser samtidig som de skulle løse oppgaver og andre utfordringer. Elevene var delt i to grupper og hadde på forhånd laget sykkelløpe som den andre gruppen skulle sykle. (23.10.15)

Tyskelevene på 10. trinn koste seg

Tyskelevene på 10. trinn hatt tekster om Kultur og matglede, og hva passer da bedre enn et lite avbrekk i innlæringa av tysk enn litt eplekake og is. For tiende trinn hadde denne gangen Stine og Thomas P. sammen med sine foresatte tatt ansvar, mens lærer og rektor sto for is og te. (18.10.15)

Naturfag i 10A

Denne høsten har 10A jobbet med praktiske øvelser i naturfag. Alle elever har plukket 10 planter som de har artsbestemt, presset og tørket. Til slutt har de brukt kontaktpapir og laget en plantesamling – kalt et herbarium. De siste to ukene har 10A jobbet med økosystemet myr. De har også vært på ekskursjon til ei myr på Sørsida. (04.10.15)

Tur til Steinora for 10. trinn

Torsdag 3. september dro hele 10.trinn innover til Gumpedalen og Steinora. Med tunge sekker og telt i hendene, gikk vi fra snuplassen og inn til der vi skulle overnatte. Naturen var fantastisk flott! Alle fikk tid til å sette opp telt og finne seg til rette, før vi tok turen opp til Steinora. (15.09.15)

Frisk politisk debatt på 10. trinn

Pensum i samfunnsfag er bl.a. kommunene og offentlige styringsformer. Hva passer da bedre enn å invitere kommunens politikere til debatt. Det er dessuten kommunevalg i år slik at spørsmål rundt eiendomsskatt og kommunesammenslåing har like mye et lokalt preg som et nasjonalt preg. (10.09.15)Saker fra 9. trinn skoleåret 2014/2015

Tyskprosjekt

I løpet av de siste ukene har tyskelevene i 9.trinn jobbet med framlegg i form av plakater. De har jobbet gruppevis hvor de fikk utdelt en tysk stat, samt de skulle fortelle litt om Tyskland. Her fikk de bruke internett for å finne nødvendig informasjon, og kunnskapene i tysk ble også satt på prøve. Elevene syntes dette var en morsom og lærerrik måte å jobbe på i timene. (07.06.15)

Reklame for tysk ved Sørreisa sentralskole

Gutter og jenter med tysk på niende trinn har vært rundt i 7A og 7B for å presentere tysk for de elever som har tenkt å ta tysk fra høsten av. Det ble sunget, lest og svart på spørsmål, og ellers ble det delt ut informasjonsmateriell fra Fremmedspråksenteret og fra Das Goethe Institut i Oslo. Det ble for alle en hyggelig opplevelse. (07.06.15)

Påskeavslutning på skolekjøkkenet

23.mars hadde 9B avslutning før påske på skolekjøkkenet. Vi har en tradisjon på skolen å lage påskefrokost/lunsjbord i siste uke før påske. Det var fin arbeidsstemning på kjøkkenet. Elevene lagde nydelig dessert i tillegg til påleggsmat, nærmere bestemt sjokoladepudding med vaniljesaus. (28.03.15)

«Hele 9A baker»

I 9A har vi i mat og helse bakt sukkerbrød for deretter å sette sammen kakene og pynte de med marsipanlokk eller krem. Elevene fikk under bakingen av sukkerbrød erfare viktigheten av å følge en oppskrift, samt å passe på ikke å piske røren for hardt slik at sukkerbrødet ikke ble så luftig og høy som ønskelig. (21.03.15)

Markerte samenes nasjonaldag

9.trinn markerte samenes nasjonaldag den 6.februar med å lage ekte samisk mat: bidos, grøt av bjørnebær og sirupsfestbrød. Elevene har gjennom undervisningen lært mer om samiske mattradisjoner og matlaging. Maten de laget ble presentert på en meget original måte og smakte utrolig godt. Det var meget god stemning på skolekjøkkenet. (14.02.15)

Juleavslutning for 9B på skolekjøkkenet

Elevene i 9B har hatt en juleavslutning på skolekjøkkenet. De tilberedte og dekket til et tradisjonelt koldtbord med forskjellige småretter: kjøttpålegg, eggerøre med røyket laks, waldorfsalat og potetsalat, samt gløgg og små julekaker. Maten ble servert på et felles festbord. Den smakte utrolig bra og elevene var storfornøyde med resultatet av matlagingen. (19.12.14)

9A har hatt tapas-julebord!

9A hadde julebord fredag 12. desember. Vi valgte å lage tapas i stedet for et tradisjonelt koldtbord. Elevene hadde på forhånd laget ulike retter og bakt noen sorter julekaker. Det ble servert vårruller, tacokjøttboller, salat, rundstykker, eggerøre, spekeskinke, ost og druer. Til dessert var det pepperkaker, serinakaker og risboller. Maten smakte nydelig! (14.12.14)

Samspill i 9B

9b øver på samspill i musikktimene. Elevene har valgt mellom sang, piano, gitar, bass og trommer, og sangen de skal spille er Let it be. Etter tre uker på ett instrument med en felles framføring til slutt, skal elevene bytte til et annet instrument. (05.11.14)

Tema: Europa

I samfunnsfag jobber 9.trinn med Europa. Det er mange land, flagg og ulike fakta som skal på plass. For at ikke alle skal måtte pugge alt om alle landene, fikk hver elev utdelt et land som de skal presentere for de andre. Her skal blant annet både hovedstad, nasjonaldag, innbyggere pr. km2 og flagg sies noe om. Se elevene i fullt arbeid. (24.09.14)Saker fra 8. trinn skoleåret 2013/2014

Utedag i forbindelse med eksamen

I forbindelse med at 10. hadde eksamen ønsket vi at det skulle være stille og rolig på skolen. Vi tok derfor 8.trinn med ut og gikk på tur. Etter en runde opp i Brekka endte trinnet på Fredlund. Her koset vi oss nede ved vannkanten. Noen spilte fotball, andre slåball og noen koset seg bare med å henge rundt. I flott vær og med god temperatur var det supert å være ute. (20.05.14)

Tapas i spansktimen 2

Tirsdag 13. mai brukte spanskklassen på 8. trinn timene til å lage nydelig tapas og latinomat. Målet for dagen var å gi uttrykk for opplevelser knyttet til språkområdets kultur. Etter godt arbeid kunne fornøyde elever kose seg med selvlaget tapas. Vi hadde en fantastisk dag alle sammen! (18.05.14)

Skidag for 8. trinn

9. april valgte 8. trinn å kose seg ute i strålende solskinnsvær. De travet opp til lysløypa kl. 10.30 for videre innmarsj på ski til «Henrik-Martin dammen». Alle var ivrige etter å komme seg frem til samlingsstedet hvor Roger ventet med bål og varme klemmer. Her ble det tid til grilling, rugby, skigåing, snowboard-kjøring, og annen frilek. Vi koste oss maks og skulle gjerne vært der enda lengre. (13.05.14)

Besøk fra Tromsø sjakklubb

Tirsdag 18. mars hadde Sentralskolen besøk av Christian fra Tromsø sjakklubb. 7. og 8.trinn var så heldig å få han innom sine klasser. I 8A hadde han først ei kort forelesing for oss om sjakkens historie, deretter gikk han gjennom de ulike brikkene i forhold til hva de er verdt og hvordan trekk de kan ta. Til sist utfordret han elevene på ulike oppgaver på sjakkbrettet. (04.04.14)

Substantiv og verb

Verb og substantiv + borrelås = bøyning på en litt mer praktisk måte! I 8A har vi jobbet med nynorske substantiv og verb. Ulike kjønn, unntak, hjelpeverb, a-verb, e-verb, bite-verb…. Her er det mye som skal huskes på. For å variere litt fra det skriftlige har elevene sortert verb og substantiv og satt dem inn i bøyningsskjema – og det gikk som en lek. Elevene var veldig flinke! (30.03.14)

Dans på timeplanen

8A har hatt dans på timeplanen i kroppsøving. Vi var så heldige at vi fikk Margrete Lilleng til å komme å instruere for oss. Margrete instruerte i tre forskjellige danser av ulik vanskelighetsgrad. Og fremskrittene kom raskt. Alle i 8A ble betydelig bedre utover i timene, og på kun fire timer lærte alle i klassen tre kule danser – noe som vil kunne komme til nytte senere, både i undervisning og på fritida. (13.03.14)

Kos og læring samtidig

Elevene på 8.trinn med tysk koste seg med tyske ord og uttrykk. Lærer spanderte konfekt og ellers gjorde de tysktekstene om til tegninger og plakater som vi pryder veggene på klasserommet med. Nå har bokstavene de lagde i høst vart lenge nok. Se bilder og film av elevene. (27.12.13)

«Er vi her ennå?»

«Er vi her ennå?» er et kunstprosjekt av Helle Storvik, Mari Boine, Rune Johansen og Åslaug Krokann Berg. Bakgrunnen for prosjektet er samiske aner som aldri ble snakket om – alle visste, men ingen snakket om den samiske delen av sitt liv. 8.trinn fikk besøk av Helle Storvik og Kristin Risan som fortalte historien gjennom å vise og snakke om kunstprosjektet. (20.11.13)

Argumentasjon på timeplanen

Det å kunne argumentere er viktig dersom man skal komme noen vei i en diskusjon. Nettopp dette har vi på 8.trinn arbeidet med en periode. Opplæring i møteskikk, samt hva saklig argumentasjon er førte til slutt til ulike debatter. Her var det både innleder, ordstyrer og debattanter for og i mot de ulike sakene som var oppe. (12.11.13)

Muntlig fremføring av egenproduserte dikt

I forbindelse med muntlig fremføring har elevene på 8.trinn fremført egenkomponerte dikt. Dvs. helt egenkomponert var de ikke, for de fikk et ark med 20 ord som de skulle klippe ut å sette sammen til et eget dikt. Alle ord skulle brukes, og diktet skulle gi mening. Resultatet ble ei flott framføring med mange forskjellige dikt som inneholder de samme ordene. (11.11.13)

Plakater for å lære tysk

Tyskelevene på 8. trinn lagde plakater å øve seg på å skrive tysk. De anvendte mange farger slik at det gis "knagger" å henge ord og uttrykk. Dermed kunne de lage kart over Tyskland med ulike farger som markerte de ulike statene. (17.10.13)

Øvde inn tyske bokstaver

Spesielt bokstavene/lydene /Ö/ - /Ü/ - /Ä/ - /O/ - /U/ er typiske tyske lyder som også skiller seg ut i skriftbildet. Elevene som tar tysk på åttende trinn har fått lage fantasifulle bokstaver, skrevet ord med disse i og hengt disse opp på vegger. (02.09.13)

 


Saker fra 7. trinn skoleåret 2012/2013

Tegnet i skolegården

Elever på 7.trinnet ønsker med dette alle på skolen en strålende sommer! De har laget sommerhilsen med kritt ute i skolegården. Det har blitt mange fine og varierte bilder som viser stor kreativitet. Se de flotte tegningene som elevene lagde. (15.08.13)

Tur til Storvika for 7.trinn

Fredag 14.juni dro elevene på 7.trinn til Storvika. Været var strålende, og dette var perfekt for alle aktivitetene som elevene skulle gjøre i løpet av denne dagen. Første del ble brukt til å plukke søppel. Dette var et samarbeid med «Skrotnissene». (18.06.13)

Koselig avslutning på 7.trinn

Tirsdag 11.juni var det klart for avslutning for elevene på 7.trinn. Foreldre og søsken var invitert, og de fikk se mye fin underholdning som elevene hadde ordnet. Etterpå fikk kontaktlærerne gaver og blomster fra klassene sine, og så var det klart for kaker (17.06.13)

Lagde gipsmasker

I løpet av året har 7. trinnet laget og dekorert gipsmasker. Elevene lagde avstøpning på hverandres ansikt og når masken var tørket, ble den dekorert. Et spennende prosjekt, og som du kan se, så har det blitt stor variasjon i de ferdige maskene. (13.06.13)

Leirskole for 7A

Elever fra 7A dro mandag i uke 23 på leirskole til Haraldvollen. Der deltok til sammen 63 elever fra Hillesøy, Myre i Vesterålen, Lavangen og Sørreisa på ulike aktiviteter i sommervær. På grunn av flomstor elv, ble det dagstur til Polarzoo. (11.06.13)

Flott leirskoleuke for 7C

I uke 22 var 7C på Haraldvollen leirsted. Det ble ei flott uke, fantastisk vær og elevene fikk prøve seg på mange fine og utfordrende aktiviteter. De var blant annet på Polar Zoo, Hestesenteret og Polarbadet i tillegg til aktiviteter på Haraldvollen. (07.06.13)

Flinke «bibliotekeksperter»!

Denne våren tilsatte vi fem elever på 7.trinn som «bibliotekeksperter». Alle elevene på 7.trinn lærte å skrive jobbsøknader, og mange søkte på denne jobben. Amalie, Odin, Jonathan, Ingrid Andrea og Lisa ble de utvalgte. (04.06.13)

Vannkrig i kroppsøvinga!

Elevene i 7A og 7B synes det er artig å ha vannkrig. Dette passer ikke inn i en vanlig skolehverdag, så derfor laget lærerne en avtale med elevene: Ingen vannkrig på skolen resten av skoleåret, så har vi vannkrig i kroppsøvinga i stedet. (03.06.13)

Super leirskoleuke for 7B

I uke 18 var elevene i 7B på Haraldvollen sammen med elever fra Stakkevollan og Lunheim. Det ble ei flott uke, der elevene gjennomførte mange fine og utfordrende aktiviteter. Det ble tid til skigåing på Rustadhøgda, tur i Polar Zoo og i Polarbadet. (09.05.13)

Partikkellære på 7. trinn

Atomer, molekyler og partikkelmodellen er krevende tema i naturfag for 7.trinn. Torsdag i uke 17 gjennomførte alle gruppearbeid, der hver gruppe lagde en læringsplakat. Elevene fikk en liste over hva som skulle forklares og illustreres på plakaten. (07.05.13)

Workshop på 7. trinn

7. og 8. mars var elevene på 7. trinn så heldige at de fikk være med på workshop, som var et samarbeid med Kulturskolen. Midler fra Den Kulturelle Skolesekken gjorde det mulig å få inn dyktige instruktører som kunne undervise elevene. (17.03.13)

Perfekte forhold for rugby

Onsdag 13.mars brukte 7. trinn gymtimen til rugby ute i den myke snøen. Spreke elever sprang etter ballen, og samarbeidet godt. Elevene syntes dette var kjempeartig, og vi er klare for ny økt ute i snøen på mandag. (14.03.13)

Engelsk dag på 7.trinn

I uke 8 hadde 7.trinn ekstra fokus på engelsk, og jobbet med oppgaver knyttet til engelsk skolehverdag og elevene leste utdrag fra boka «Narnia». Fredag avsluttet vi med å se filmen om Narnia, og vi hadde engelsk lunsj med te og scones. (22.02.13)

Hurra for snøen!

7.trinn hadde venta på at snøen skulle komme, for da hadde vi planene klare for fellesbursdag ute. Endelig hadde det snødd nok, og vi gikk i Kollen og vi koste oss med muffins, kaker og grilling av pølser. Se elevene fryde seg i snøen. (11.02.13)

Telysjakten  er over

Elevene i 7B har vært ivrige telysinnsamlere, og i dag avsluttet vi med å telle opp de siste. Til sammen har klassen samlet inn 4437 telyskopper! Vi vet at mange klasser har samlet flere enn oss, men synes dette har vært en artig måte å bidra til miljøet! (05.02.13)

Jakt på forfattere og bøker!

Elevene på 7.trinn har startet på opplæring i hvordan finne fram på biblioteket. De har jobbet først med alfabetisering og å finne forfattere. Så gikk på de bokjakt etter ulike bøker. Etterhvert skal disse elevene bli lærere for andre elever. (29.01.13)

Sniffet seg vei…

Elevene på 7.trinn har lært om menneskehjernen i førjulsukene. Rett over nyttår oppsummerte vi læringsmålene, og elevene fikk gjennomføre sniffeløype. Med hansker på, bind for øynene og hørselsvern - luktet de seg gjennom en krydderløype. (12.01.13)

Juleavslutning for 7.trinn

Onsdag 12.desember var elever og foresatte på 7.trinn samlet til juleavslutning i kulturhuset. Elevene hadde jobbet intenst den siste tida med å lage sketsjer og øve danser og sanger. Et par koselige timer for både store og små. (13.12.12)

Samler brukte telyskopper!

Elevene i 7B deltar for tiden i Telysjakten og samler inn brukte telyskopper i aluminium for resirkulering, til beste for miljøet. Engasjerte og oppfinnsomme elever har samlet inn telyskopper hjemme, hos besteforeldre, naboer og mange andre steder. (12.12.12)

Gruppearbeid i naturfag

Alle elevene på 7.trinn har deltatt på gruppearbeid i naturfag. Hver gruppe fikk sammen oppdrag- lag en plakat som blant annet skal vise et fjellbilde, fjellblomster og en tekst om vinter på fjellet. Se elevene i arbeid og noen av resultatene. (01.11.12)

Reklame på 7.trinn

De siste ukene har elevene på 7.trinn jobbet med reklame og hvilke virkemidler som brukes for å få folk til å kjøpe et produkt. I den forbindelse har vi sett på om det er noen forskjell mellom hvilke reklamer jenter liker, og hvilke reklamer gutter liker. (11.10.12)

Biologi for 7. trinn

Mens mellomtrinnet var ved Krokvatnet på tur, hadde elevene på 7.trinn ei økt med naturfag. Elevene fikk innføring i ulike typer lav, og brukte bestemmelsesnøkkel for å finne ut hvilke blader de hadde funnet. De fant også ulike typer lyng. (25.09.12)

7. trinn på O-hytta

Mandag 3.september reiste hele 7.trinn på overnattingstur til O-hytta. Selv om været ikke bød på sol fra skyfri himmel ved turens start, så bedret det seg underveis. Ut fra bildene å dømme, ble det en flott og opplevelsesrik tur for elevene. (06.09.12)

 


Saker fra 6. trinn skoleåret 2011/2012

6. trinn på fotballbanen!

6. trinn brukte en av de siste skoledagene til å kose seg med ulike aktiviteter på kunstgressbanen. Fornøyde elever spilte slåball og fotball, og i tillegg til matpakke ble det også servert saft og popcorn. Se bilder av sommerklare elever. (21.06.12)

Flinke talere på 17.mai!

Tradisjonen tro var det 6.trinn som holdt ”Barnas tale” på skoletrappa 17.mai. Også i år hadde elevene forberedt seg godt på forhånd. Alle elevene hadde skrevet om 17.mai, og så var det trukket ut tre talere ut fra dem som ønsket å holde tale. (21.05.12)

17. maiøving

Da var nye faner på plass for 6. trinn, og dagens generalprøve/testing fungerte utmerket. Stolte elever gleder seg til å vise fram arbeidet de har gjort på nasjonaldagen. På forhånd ønskes alle en fin feiring og hipp hurra. Se bilder fra øvelsene. (16.05.12)

6. trinn i Kollen

Tirsdag 12. april var 6. trinn i Kollen i fysaktimene. Elevene hadde kjempefint vær og de storkoste oss i snøen. Mange hadde med snowboard og fikk vist ferdighetene sine. En herlig dag med massevis av aktivitet. Se bare på bildene. (16.04.12)

God påske fra 6. trinn

Elevene på 6. trinn har jobbet med samarbeidsøvelser i kroppsøvingstimene. En av utfordringene de fikk var å lage bokstaver kun ved hjelp av hverandre, og hva er vel bedre enn å bruke hverandre til å ønske alle sammen en god påske. (28.03.12)

6.trinn skriver nyhetsartikler

Elevene har i flere uker jobbet med kriterier for gode nyhetsartikler og vi avsluttet med at elevene har skrevet hver sin nyhetsartikkel som vi samler sammen og lager avis av. Denne uka var elevene i 6B på datarommet og skrev ferdig sine artikler. (27.03.12)

Tur til Kollen for 6C

Som ei slags oppvarming til en velfortjent vinterferie, valgte 6C å bruke 1. mars til en skikkelig kosetur i Kollen. Men det ble selvsagt tid til mer enn kos - både aking og kjøring på snøbrett ble det god tid til. Her er bildene som ble tatt på turen. (02.03.12)

Akedag for 6. trinn

Endelig kom vinteren, og da lot ikke elever og lærere på 6. trinn seg stoppe. Med skiutstyret på ryggen vandret de opp til Kollen der de tilbragte dagen med å ake og kose seg. Ifølge elevene var dette en topp dag. Sjekk bildene og noen filmer fra dagen. (24.02.12)

Myter på engelsk

6. trinn har jobbet med ulike typer fortellinger i engelsk, og avsluttet dette med en skriveøkt. Oppgaven var å skrive en myte om et monster, og elevene hadde forberedt seg med å skrive tankekart og slå opp ord de ville bruke. Det ble spennende og morsomme myter. (03.02.12)

Juleavslutning for 6.trinn

Tirsdag 13.12 hadde elevene på 6.trinn juleavslutning. Elevene var kjempeflinke, og framførte flott underholdning for foreldre og søsken. Det var framføring av sanger, sketsjer, vitser, dans og spilling på ulike instrumenter. Se bilder fra underholdningen. (15.12.11)

Juleverksted er artig!

Mandag 12. desember hadde 6.trinn juleverksted hele dagen. Elevene ble plassert etter ønsker, og var fordelt på å bake julekaker på kjøkkenet, lage spill på sløyd, lage perlehjerter og brette bokser og lage julekort. Her er bilder fra dagen. (13.12.11)

6B lagde vikingskip

Som ei avslutning på tema om vikingtida, laget elevene i 6B flotte vikingskip torsdag 1. desember i de tre siste timene. Ivrige elever satte i gang, jobbet og samarbeidet godt. Resultatene ble flotte vikingskip som skal seile oppe i lufta i taket på klasserommet. (02.12.11)

17. maiforberedelser

Hvor rart det enn høres ut, så er det sant. På 6. trinn er elevene i full gang med å forberede seg til 17. mai. Over en lengre periode har de jobbet med de nye fanene, og nye begynner de virkelig å ta form. Ta en titt på hvor langt klassene nå er kommet. (02.12.11)

Fantasifulle tegneserier!

På 6.trinn har elevene jobbet med tegneserier, og hvilke kriterier som skal til for at en tegneserie skal bli god og interessant å lese. Vi har publisert en del av tegneseriene på heimesida. Litt vanskelig å lese tekstene, men det vises iallefall hvor flotte de er. (28.11.11)

Kunst og håndverk

Blå gruppe på 6. trinn har nettopp avsluttet sin første oppgave på kunst og håndverk. Det var å sy mobilpose eller nøkkelpose med eget mønster og bruke tungesting. Elevene har underveis hatt kriterier å jobbe etter, og de har vært flinke og jobbet selvstendig. (21.11.11)

Leselystaksjon på 6. trinn

Over en periode har 6. trinn vært deltakere i en leselystaksjon. I løpet av tre uker har elevene lest over 100 sider for å være deltakere i aksjonen. 9. november var det tid for premieutdeling, både i form av bøker og plakater. (10.11.11)

Endelig mat og helse

Det er dessverre et faktum at det er forskjell på hvor populære de ulike fagene på skolen er. Basisfagene har rimelig lav status blant elevene, mens kroppsøving vanligvis er populært. Men de aller, aller fleste liker mat og helse. Her er bilder fra 6. trinn. (10.11.11)

Vi leser!

På 6.trinn fokuserer vi litt ekstra på lesing for tida. Vi setter av tid på skolen, der elevene leser i egen stillelesingsbok, og de skal også lese mye hjemme. Hver dag føres det opp hvor mange sider eleven har lest. Premie blir det på de som leser mye. (21.10.11)

Ingen våte sokker!

Fredag 21.oktober bestemte 6B seg for de skulle ha på seg fottøy som er egnet for regnvær og dermed holde seg tørre på beina! Da hadde de nemlig avtalt med læreren sin at alle skulle bruke støvler hvis det regnet. Og bildebevis for det finner du her. (21.10.11)

Nye faner på 6.trinn

I 5.klasse startet elevene å lage nye faner, og i løpet av dette skoleåret vil vi gjøre ferdig fanene, slik at de er klare til bruk på 17.mai. Den første gruppa med elever har jobbet videre med filting, og her ser du resultatet så langt i prosessen. (13.09.11)Saker fra 5. trinn skoleåret 2010/2011

Felles bursdagsfeiring

Mandag 20. juni var 5.klasse på besøk i fjæra nedfor Ylva. Her hadde vi felles bursdagsfeiring for de elevene som har bursdag på vårhalvåret. Her ble det både servert pølse og kaker, og alle elevene hadde det kjempeartig. Se bilder av de fornøyde elevene. (23.06.11)

Kunst og håndverk på 5.

I kunst og håndverk er elevene på 5. trinn delt inn i tre grupper. På tekstilen lagde elevene 17. maifaner og forkle, på tegnesalen ble det laget vinduspynt, og på sløydsalen lagde elevene terninger, skjærefjøler og dørskilt. Se elevene i fullt arbeid. (09.05.11)

Tur til Kollen

Når været er flott, må man benytte tiden til å være ute. Elever og lærere på 5. trinn tok turen til Kollen for å ake, stå på ski og snøbrett, og selvsagt kose seg med å grille mat på bål. Fra en av elevene har vi mottatt en liten rapport. (21.01.11)

Juleverksted er artig

At det er artig å ha juleverksted er noe elevene på 5. trinn kan skrive under på. Da blir de vanlige fagene lagt bort en stund, og man kan kose seg og bruke sine skapende evner til å produsere julegaver. Håper vi ikke avslører for mye med disse bildene. (22.12.10)

Luciafeiring

Det er blitt en super tradisjon at elevene på 5. trinn går i Luciatog på skolen og deler ut lussekatter. Ekstra hyggelig er det at de også legger turen innom kommunehuset og Sørreisa sykehjem. Dermed får veldig mange se og høre elevene på 5. trinn. (16.12.10)

Ballongbilkonkurranse

Energi, friksjon, veigrep og akselerasjon har vært tema på 5. trinn den siste uka. Da er det selvsagt naturlig å prøve ut alle disse begrepene i praksis. Med enkle hjelpemidler har elevene produsert biler som de har fått prøvd å konkurrere med. (30.11.10)

Politibesøk på 5. trinn

Det er alltid like spennende for elevene når politiet besøker skolen. Denne gangen var det elevene på 5. trinn som fikk besøk av lensmann Frank Sletten. Han fortalte om jobben som politiet er satt til å gjøre, samt at han svarte på mengder av spørsmål. (29.11.10)

5. trinn på brannstasjonen

På 5. trinn har det etter hvert blitt tradisjon å besøke brannstasjonen. Dette skoleåret var besøket lagt til 16. november. Brannsjef Tor Ivar Olsen viste elevene rundt og hadde også laget en løype med poster der elevene fikk spørsmål om brannsikkerhet. (19.11.10)

Papirflykonkurranse

På 5. trinn var det flykonkurranse her forleden. Og man må ikke tro at dette er noe tull, for det ligger mye arbeid i et skikkelig papirfly. André var ingeniøren av flyet som vant. Det klarte å holde seg i luften i over 11 sekunder. Imponerende! (08.11.10)Saker fra 4. trinn skoleåret 2009/2010

Nye 5. klassinger på besøk

Elevene som fra høsten av starter på 5. trinn  var innom for å se på skolen torsdag 10. juni. De ble ønsket velkommen av rektor før de fikk en omvisning rundt i hele skolen. Før de dro tilbake til Skøelv og Gottesjord, vanket det saft og boller. (16.06.10)