Vi har samlet noen av de beste historiene fra tidligere elever her.

Skolens minnebok

På denne sida har vi tenkt å vende blikket bakover i tida og prøve å minnes tidligere episoder og hendelser. Skolen har ganske mange gamle bilder som kan være med å krydre minnene.

På sikt drømmer vi om å kunne ha bilder av alle sentralskolens avgangskull.

Vi vil gjøre oppmerksom på at kvaliteten på bildene kan variere en del. 

Send ditt bidrag til:   webmaster@sentralskolen.no 


Gamle aktivitetdagfilmer

Å si at vi har struktur og orden i alle de gamle filmene som vi har liggende på skolen, vil være å lyve, men vi har funnet to gamle filmer fra aktivitetsdagene i 1992 og 1999. Selv om ingen av disse elevene går på skolen idag, regner vi med de er av interesse.  

Fiske- og sjøfart valgfag

Planen for valgfaget kunne variere noe fra år til år, men den inneholdt både en teoretisk og en praktisk del. Sistnevnte var ofte en tur på havet med Husøy som utgangspunkt.
Se bilder fra noen av turene.

Diverse klasseturbilder

Det er ikke så enkelt å ha orden i et ganske omfattende billedarkiv. Bak denne lenken befinner det seg en liten samling fra ulike klasseturer.

Skoleturene til Nusfjord

Mange elever og lærere minnes skoleturene til Nusfjord med glede. Vi har lagt ut en del bilder fra disse turene. Flere sider vil komme til etter hvert som vi får tilgang på bilder fra disse turene.

Straumen skole

Denne skolen lå ved hovedavkjøringen fra riksveien til  kommunehuset. Straumen skole var i drift til 1965, og den huset både den 7-årige folkeskolen og framhaldsskolen. For de som er så gamle at de husker Straumen skole, så kan man vekke gamle minner her.

Avgangskullet 1971

May-Sissel Vollstad er lærer på ungdomstrinnet på skolen. Men hun har også vært elev her. Hun tilhørte avgangskullet 1971. Av henne har vi fått låne et bilde av klassen hennes da de gikk på 8. trinn.

Avgangskullet 1972

Leikny Johansen og Knut Hansen har sørget for at vi har noen bilder av avgangskullet 1972. Det ene så gammelt at det er tatt mens elevene ennå gikk på Straumen skole.

Avgangskullet 1973

Klassestyrer Inger-Johanne Iversen lot oss få skanne et bilde som er tatt av 6A 1969/70. Ta en kikk på de unge og håpefulle, og ikke minst en svært ung Inger-Johanne.

Avgangskullet 1975

Bilde fra første klasse og fra åttende klasse, og i tillegg fra en tidligere lærer, Kristian Erik Bakkland, har vi fått låne et bilde. Bildet er tatt da elevene gikk i fjerde klasse  - skoleåret 1969-70.

Avgangskullet 1977

Økologigruppa hadde tur til Dividalen i Indre Troms i 1976. Elevene overnattet bl.a. på den gamel Dividalshytta. Se noen bilder fra turen.

Avgangskullet 1978

Fotogruppa på 9. trinn 1977-78 lagde en noe spesiell montasje av seg selv. Om den er bare av dem, eller at noen har hjulpet dem litt med en tusj, er uvisst. Uansett - her er bilde av dem.

Avgangskullet 1979

En gammel og slitt fotomontasje dukket opp. Den viser bilder av fotogruppa på 9. trinn skoleåret 1978-79. Og selv om det mangler et par bilder, så fant vi ut at dette måtte publiseres.I tillegg har Merete Higraff sørget for at vi har bilder av kullet fra ulike aktiviteter, bl.a. turen til Nusfjord.

Avgangskullet 1980

3. og 4. mars 1980 var ei valgfaggruppe fra niende klasse på snøhuletur ved Vakkerhumpen. Vi har noen bilder fra turen, samt bilder av elever som hadde foto valgfag i 8. og 9. klasse.

Avgangskullet 1981

I en kasse på et lager fant vi bilder av klasse 2B fra skoleåret 1973-74. I tillegg har vi noen bilder fra elevene var på tur i Nusfjord, samt bilder av elevene som hadde foto valgfag på 8. trinn. Se bildene.

Avgangskullet 1982

Så vidt vi har skjønt, gikk det 2 elever i klasse 1A i 1973/74 her på sentralskolen. Disse elevene har vi skannet bilder av og bringer dem ut i verden. Forhåpentligvis til glede og fornøyelse.

Avgangskullet 1983

Årskullet 1982/83 valgte å legge sin skoletur til Sandsletta Camping. Vi har samlet sammen noen bilder fra denne turen som vi har publisert på nettet.

Avgangskullet 1984

Alex Iversen og Elin Lombnes Horvli har sørget for at vi har bilder av to av 8. klassene. I tillegg har vi et gammelt og slitt bilde fra noen elever som hadde foto valgfag.

Avgangskullet 1985

Foto valgfag var tydelig populært på åttitallet. Også for elevene på avgangskullet i 1985. Vi fant bilder av to valgfaggrupper. Og så fant vi dette artige bildet fra elevene gikk i 1. klasse.

Avgangskullet 1986

Disse elevene har vi også funnet fotomontasjer fra foto valgfag, men denne gangen mens elevene gikk i 8. klasse. I tillegg fant vi noen bilder fra Nusfjord.

Avgangskullet 1987

Av disse elevene fant vi bilder innerst i kjelleren. Bilder av fotogrupper fra tiden da elevene gikk i 8. og 9. klasse. Vi har og fått tak i et klassebilde av 1A og valgfaggruppa i skogdrift.

Avgangskullet 1988

På barnetrinnet hadde B-klassen Inger-Johanne Iversen som klassestyrer. Av henne har vi fått bilder av elevene mens de gikk i 6. klasse, samt bilder både fra 1., 4. og 5. klasse. Se bare her.

Avgangskullet 1989

Bildet til høyre prydes av Merethe Jørgensen. Hun hadde foto valgfag da hun gikk i 8. klasse her på sentralskolen. Her er en montasje som hun lagde sammen med de andre i fotogruppa.

Avgangskullet 1990

Tidligere elev Line Freeland har skaffet til veie et par bilder fra klassens første år på skolen. I tillegg har vi også et bilde fra den gangen elevene klagde på utslitte skolebøker.

Avgangskullet 1991

Tidligere elev Jonny Johansen sendte oss et par bilder fra første og sjette klasse av avgangskullet 1991. Han mente at bildene kunne publiseres slik at de som er på bildene kan rive seg i håret når de ser dem. Og noen andre godbiter har vi også. Ta en kikk!

Avgangskullet 1992

Kåre Iversen har lånt oss noen bilder av denne gjengen. Både bilde fra russefeiringa og tur til Lysheia i 1989. Og også her finnes det bilder av valgfaggruppe i foto. I tillegg har Kåre foreviget 9B som forsøkte å lage pyramider i kroppsøving.

Avgangskullet 1993

Ei av skolens mange fotogrupper har tatt klassebilde av disse elevene da de gikk i første klasse. Å finne ut hvem som var på bildet var ikke så enkelt, men ved hjelp av Facebook har de som gikk på trinnet hjulpet oss slik at vi har kontroll på de fleste.

Avgangskullet 1994

Et gammelt klassebilde fra elevene gikk i 6. klasse dukket opp i vår epostinnboks. Vi håper at navnene er riktig på alle, men det er neimen ikke lett å få rett navn på alle. Uansett, her er bildet.

Avgangskullet 1995

Russens vekkerunde er en årlig sak. Denne gjengen møtte heime hos Kåre klokka seks på morra 17. mai. Bilder av dette, samt bilder fra en tur til Storvika og et klassebilde av de elevene som gikk i 1B skoleåret 1986/87 finner du her.

Avgangskullet 1996

Også av avgangskullet 1996 har vi foreløpig bare ett bilde. Det er fra elevene gikk i 1. klasse i 1987/88. Lærerne var Toril Eriksen og Inger-Johanne Iversen. Sjekk bildet.

Avgangskullet 1997

Vi syntes at avgangskullet 1997 fortjente litt omtale. Hele trinnet hadde vel 30 elever, dermed var klassene små og sammensveiste. Elevene var hyggelige og snille, og de ga mange varige minner til de lærerne som hadde dem.

Avgangskullet 1998

På noen plakater i kjelleren fant vi mange bilder fra en teaterforestilling som 4. trinn hadde hatt 4. desember 1992. De fremførte både Reveenka og Sjuende far i huset. I tillegg har vi publisert mange andre bilder.

Avgangskullet 1999

Vi har fått noen bilder av Kåre Iversen som han har tatt av elever som hadde friluftsliv som valgfag. Bildene er fra flere ulike turer som ble gjennomført.

Avgangskullet 2000

Avgangskullet 2000 gikk det meste av 10. trinn i provisoriske lokaler i Sørreisabygget. Disse elevene opplevde at skolen kjøpte videokamera, og det finnes mye film av dem. Men det finnes bilder fra skoletida, samt bilder fra 10-årsjubileet.

Avgangskullet 2001

Heimesida ble etablert på nyåret i 2001. Derfor har vi et noen saker som omhandler de elevene som forlot Sentralskolen våren 2001. Bl.a. bilder fra russedåpen, samt bilder fra ei utstilling som elevene hadde i kunst- og håndverk. Her er sakene.

 

Avgangskullet 2002

Denne gjengen var på tur i Senjahopen, og de hadde mange prosjekter tilknyttet kunst og håndverk. I tillegg har vi en sak fra avslutningsturen til O-hytta - fra våren i 9. klasse.

Avgangskullet 2003

Avgangskullet 2003 hadde sin undervisning i Sørreisa kapell da de gikk 10. trinn. Dermed har vi ikke saker fra dette skoleåret på heimesida, men flere saker fra tida på 8. og 9. trinn. Her finner du dem

Avgangskullet 2004

Dette klassetrinnet hadde også deler av sin skoletid utenfor sentralskolens vegger - nemlig bestemt i Sørreisabygget. Men siste året på skolen fikk de oppleve på en nyoppussa sentralskole.

Avgangskullet 2005

Ifølge elevene selv arrangerte de det beste juleballet som noen gang er blitt arrangert på sentralskolen. Det skal vi ikke ta stilling til, men bildene fra juleballet ble iallefall flotte.

Avgangskullet 2006

Ibsens Dukkehjem blir aldri det samme etter at disse elevene gjorde sin egen oppsetting av skuespillet. Et stort og omfattende prosjekt, men du verden så flinke de var.

Avgangskullet 2007

Sammen med foreldrene samlet disse elevene inn flere hundre tusen kroner og dro på klassetur med de hvite bussene. En opplevelse for livet for samtlige. Men de gjorde mye annet også.

Avgangskullet 2008

Avgangskullet 2008 var på overnattingstur på Tranøya, de lagde jetbiler i papp, hadde dukketeaterprosjekt og mye mer. I tillegg hadde de båtbyggere på trinnet. Dyktige som sådan.

Avgangskullet 2009

Disse elevene la klasseturen til Luleå, de prøvde ut slalåmanlegget i Myrefjell, ryddet i Storvika, holdt Halloweenfest, plukket søppel, overnattet på skolen og mye, mye mer! Se bare.

Avgangskullet 2010

For første gang fikk elevene på skolen prøve seg på et opplegg som prøvde ut entreprenørskap. Disse elevene opprettet elevbedrifter, drev dem og la dem ned. Men de gjorde også andre spennende ting.

Avgangskullet 2011

På dette trinnet ble storyline utprøvd som pedagogisk metode, de trivdes veldig godt på tur. I tillegg har elevene laget mange flotte ting på skolens formingsavdeling, blant annet kniver. Ta en titt på sakene som omhandler dette kullet.

Avgangskullet 2012

Disse elevene elsket å opptre fra scenen. Det viste de til fulle på vitnemålsutdelingen da lærerene skulle parodieres. De var også veldig glade i å være ute på tur.

Avgangskullet 2013

En strålende oppsetting av "Olsenbanden jr. i Kardemomme by" da elevene gikk på 5. trinn vil disse elevene bli husket for lenge. I tillegg var de aktive deltakere på to Workshops i samarbeid med Kulturskolen..

Avgangskullet 2014

En artig reportasje fra slutten av 4. klasse da elevene var på leirskole på Flakstadvåg er en av sakene av disse elevene. Ellers har disse elevene hatt venner i Danmark som de har hatt på besøk her i Sørreisa.

Avgangskullet 2015

En kjapp kikk over sakene som omhandler disse elevene, viste at de har danset mye og vært veldig kreative. Da elevene gikk på 7. trinn vant de 10000 kr for å skylle, brette og stappe melkekartonger. Se mer.

Avgangskullet 2016

Avgangskullet 2016 har i sin periode på sentralskolen vært mye på tur, og de har jobbet mye med naturfaglige aktiviteter. De var også så heldige at de fikk besøk fra Tromsø sjakklubb for å lære å spille sjakk. Se mer.

Til "Husker du?"